Restauranterne

Restauranterne

Vi går ikke helt så meget ud og spiser om aftenen i Quito, som vi har gjort de andre steder, vi har boet. Det skyldes flere ting. Den væsentligste er, at det ikke er så normalt at gå ude, efter det er blevet mørkt – langt de fleste tager bilen. Vi bliver advaret flere steder fra og får at vide, at vi ikke må gå, men skal tage en Capify. For os fjerner det lidt fornøjelsen ved at gå ud om aftenen, da vi foretrækker at gå til tingene – det er heller ikke altid lige nemt at få fat i en Capify.

En anden ting er, at de fleste restauranter har nogle lidt pudsige åbningstider. Søndag går man typisk ud til frokost, og så lukker man kl. 16, og mandag har mange steder lukket helt. Tirsdag lukker man forholdsvis tidligt, og så går man primært ud fra onsdag til fredag. Lørdag lukker man også forholdsvis tidligt, da man her er sammen med familien.

Det betyder dels, at vi laver mere mad hjemme, end vi har gjort i lang tid, dels at vi oftere spiser frokost ude og dermed spiser noget let om aftenen. Vi finder nogle få gode steder i vores område, hvor vi kommer ofte, og så tager vi nogle gange op i La Floresta om aftenen og tager en Capify hjem.

Generelt er restauranternes kvalitet meget høj, og vi får rigtig god mad mange steder – meget bedre, end vi har fået i både Mexico og Colombia. Prisniveauet er dog også noget højere.