Det historiske område

Historisk område

I 1978 blev Quitos historiske centrum optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Det ligger sydvest for vores lejlighed, og det tager ca. tre kvarter at gå derind. Vores vært Renata mener godt nok, at det kan gøres på 20 minutter, men det er hverken vi eller Google nu enige med hende i – i hvert fald ikke, hvis man tager udgangspunkt i Plaza Grande, som er den centrale og mest kendte plads. Vi er derinde flere gange og prøver både at gå begge veje og tage en taxa eller en Cabify den ene eller den anden vej.

Plaza Grande, også kendt som Plaza de la Independencia, er en rigtig smuk plads med et monument over uafhængighedsheltene fra den 10. august 1809, som er den dag, hvor Quito første gang krævede uafhængighed fra det spanske monarki. Der ligger mange flotte bygninger rundt om pladsen, bl.a. Præsidentpaladset, her sidder altid mange mennesker på bænkene rundt omkring, og ofte er her også levende musik. Der er kun et par beskedne spisesteder på selve pladsen, hvor man kan få lidt frokost, og det får vi en enkelt gang, men man kan gå ind i en hyggelig gårdhave med restauranter på den anden side af pladsen, og det prøver vi også en enkelt gang.

Området er ikke så stort, men det er hyggeligt at gå en tur på gågaden, hvor der er flere flotte bygninger, og der er også flere kirker og mange museer, som vi besøger nogle stykker af. Butikkerne er små og meget lokale, så de er ikke specielt spændende.

For enden af gågaden ligger en stor plads, hvor der er en fin udsigt op til Virgen del Panecillo, som står på toppen af et bjerg. Den originale skulptur er lavet af træ og findes i kirken San Francisco, men byrådet besluttede at lave en kopi, som skulle kigge ud over byen, hvad den har gjort siden 1975.