Afrejse

Onsdag den 12. januar 2022 skal vi videre til Santiago de Chile, og der er en del papirer, vi skal have styr på, inden vi kan tage afsted.

Vi skal have godkendt vores to vaccinationer af de chilenske myndigheder, så vi kan få udstedt et mobilitetspas, hvilket svarer lidt til det danske coronapas. Der kan gå op til 30 dage, så det får vi styr på allerede i december. Vi skal også kunne fremvise en negativ PCR-test, så den får vi taget om mandagen – heldigvis negativ begge to. Da vi skal testes igen, når vi kommer til Chile, og isolere os, indtil resultatet foreligger, skal vi også udfylde et dokument, som fortæller, hvilken adresse vi vil isolere os på.

Derudover skal vi kunne dokumentere, at vores rejseforsikring dækker ved COVID-19, og at vi har en billet ud af landet igen. Vi vil gerne til Mendoza i Argentina efter Santiago, men kunne godt tænke os at tage en bus eller booke en chauffør, men det er ikke muligt at købe så lang tid i forvejen. Vi køber derfor to meget billige flybilletter uden bagage til den 6. april til ca. 650 kr. i alt, som vi så kan smide ud, når vi kommer der til.

Vi får alle dokumenterne printet oppe i en butik på Av. 12 de Octubre, hvilket viser sig at være en god ide, da vi kommer til at vise dem mange gange på vores rejse. Vi køber en buket blomster til Renata, da hun har været så hjælpsom, og vi får aftalt, at hun kører os i lufthavnen for 20 dollars og henter os kl. 10.30 i lejligheden.

Vi ankommer til lufthavnen godt tre timer før afgang og er heldige at komme forrest i køen til Copa Airlines’ skranke, hvilket viser sig at være en rigtig god ting. Hele deres it-system er nemlig brudt ned, så al registrering skal ske manuelt, så det tager frygtelig lang tid, og køen bag os er meget lang. Vi har jo heldigvis styr på alle vores papirer, men både boardingpas og bagagemærker skal skrives i hånden, og det har manden i skranken ikke så meget styr på. Da to af vores kufferter er kørt væk på bagagebåndet, opdager han, at han har skrevet forkert kode for lufthavnen i Chile på, så han skriver to nye og lover os, at han vil få dem skiftet, og at vi bare skal bede om de nye kvitteringer, når vi kommer ud i gaten.

Vi kommer endelig igennem, og sikkerhedskontrollen går jo heldigvis hurtigt, da der ikke er andre end os. Vi spiser en steak hos TGI Friday, da der ikke er megen servering ombord, og da vi først lander i Chile kl. 3 om natten. Da vi kommer ud til gaten, er det den samme mand som ved indtjekningsskranken, og da vi beder om de nye bagagekvitteringer, viser det sig, at han stadig går rundt med bagagemærkerne i lommen. Det er ikke specielt betryggende, men han lover, at han vil sende en kollega ud for at finde vores kufferter. Alle fire kufferter kommer heldigvis frem til Santiago i god behold.

Vi skal flyve over Panama City, så vi starter med at flyve to timer nordpå og har halvanden times ventetid i Panamas lufthavn. Vi tager en kop kaffe og køber flutes og vand med til flyveren, så vi kan få lidt aftensmad, og går derefter ud til gaten. Vi skal her vise alle vores papirer igen, men kommer afsted til tiden kl. ca. 18.30 og har en flyvetur på ca. 6,5 timer foran os. Dertil kommer en tidsforskel på to timer. Vi har i øvrigt købt nogle billetter, hvor vi kan have to kufferter med hver, hvilket betyder, at vi har plads på række 5, hvor der er god benplads – dejligt.