Cuenca

Cuenca, der blev grundlagt i 1557, ligger ca. 460 km syd for Quito og er Ecuadors tredjestørste by. Der bor dog kun omkring 400.000 mennesker, så den er noget mindre end Quito. Vores oprindelige plan var at bo her, mens vi var i Ecuador, men det passede meget dårligt med fly fra Panama City, hvilket er grunden til, at vi endte med at bo i Quito.

Vi beslutter os dog for at besøge Cuenca i tre dage, ugen inden vi tager videre til Chile. Vi har en plan om at booke en bil med chauffør og dermed køre dertil, så vi kan opleve noget på vejen, men vi ombestemmer os og tager et fly. Det vil nemlig tage 8-10 timer at køre på grund af bjergene og 50 minutter at flyve, og det er også mere end dobbelt så dyrt med bil.

Hyggelige gaderVi flyver derned tirsdag aften den 4. januar og tager en taxa, da vi når frem, til vores hotel Santa Lucia. Hotellet ser noget finere ud, end vi har forestillet os, og det viser sig da også, at taxaen har sat os af det forkerte sted. Der er heldigvis ikke længere, end at vi kan gå, til det korrekte sted, som hedder Santa Lucia House – det er nu også ganske hyggeligt. Vi får hurtigt tjekket ind og går hen til byens centrale torv, hvor vi finder noget at spise. Vi finder også et sted, hvor vi kan få en øl, hvorefter vi går hjem i seng og glæder os til at udforske byen de næste par dage, inden vi tager hjem til Quito igen om aftenen fredag den 7. januar.

Cuencas historiske centrum er på UNESCOs Verdensarvliste, og vi holder os til dette område. Parque Calderón er byens naturlige centrum, og her vender vi tilbage til mange gange, da her er flere hyggelige spisesteder, og da domkirken, som er byens helt store seværdighed, ligger her. Vi kommer også forbi byens blomstermarked flere gange og nyder i det hele taget byen med mange kønne huse og mere liv i gaderne, end hvad vi er vant til i Quito, i hvert fald i vores område. I modsætning til i Quito ser vi mange kvinder på gaden iklædt den traditionelle klædedragt, hvor især nederdelen og hatten er speciel – det er hyggeligt. Vi nyder også, at temperaturen er steget til 22-23 grader, som sikkert skyldes, at vi er kommet lidt længere sydpå og ikke mindst ca. 300 meter længere ned rent højdemæssigt.

Området, vi går rundt i, er ikke så stort, så vi kommer hurtigt til at gå de samme steder, og der er heller ikke mange seværdigheder ud over domkirken og museet for panamahatte, men vi har det hyggeligt. Vi besøger et par store markeder med især slagtervarer, og den sidste dag besøger vi et museum for nogle af byens digtere, men det meste er på spansk, og vi kender dem ikke, så det er ikke så spændende. Der ligger dog en rigtig hyggelig café, hvor vi sidder et par timer. Jens Peter har en større diskussion med kontrolløren, da de vil registrere os med pasoplysninger, inden vi kan få lov at komme ind – de ender med bare at acceptere vores navn.

Vi er glade for vores besøg i Cuenca og hygger os virkelig, men byen er meget lille, så det er nok meget godt, at vi endte med at bo i Quito, hvor mulighederne for oplevelser er noget større.