Ciudad Mitad del Mundo

Ca. 25 km nord for Quito ligger Ciudad Mitad del Mundo, hvor der er opført et monument, som markerer, hvor ækvatorlinjen går. Vi tager en Cabify derud og har en lidt alternativ kvindelig chauffør, som stort set taler i telefon hele vejen. Der er tæt trafik, så turen tager omkring 45 minutter.

Vi får taget de obligatoriske billeder, hvor vi står med en fod på henholdsvis den nordlige og den sydlige halvkugle og også på hver vores, og vi er en tur oppe i toppen af monumentet, så vi kan kigge ud over området. Efter at man er begyndt at bruge mere moderne GPS-systemer, har man fundet ud af, at den reelle ækvatorlinje ligger 240 meter længere mod nord, men det gør nu ikke så meget.

Der er opført en helt lille by omkring monumentet med restauranter, butikker og små museer; der er ikke mange besøgende, men vi hygger os med at gå rundt og kigge. Vi køber lidt souvenirs, og Hanne køber en t-shirt; vi sætter os for at drikke en juice, og vi slutter også af med en frokost, hvor vi må rykke indenfor, da det begynder at regne. Det er i øvrigt her, vi første gang smager juice lavet på frugten guanábana, som bliver en af vores yndlingsjuicer. Vi har lidt besvær med at få en Cabify hjem, men det lykkes da til sidst.