Udflugt til rosengartneri og Otavalo

AliRoses og Otavalo

Vi booker en tur gennem Viator.com, som bl.a. inkluderer et besøg på et rosengartneri og en tur til markedet i Otavalo, som vi ikke nåede den dag, vi var på tur med Santiago og Hillins. Vi skal mødes på Plaza Foch en lørdag kl. 8.00, hvor vi vil blive samlet op af en bus. Det viser sig imidlertid, at vi er de eneste deltagere, så vi bliver hentet af guiden Michael i bil – han er ansat ved Ecuador Best Tour.

Inden vi besøger rosengartneriet, holder vi ind et par steder for at tage et par udsigtsbilleder, bl.a. over Lago de Pablo. Efter besøg i Otavalo kører vi til byen Cotacachi, hvor vi spiser en hyggelig frokost sammen med Michael. Vi går en kort tur i byen, som er kendt for at være en musikby og for sin produktion af lædervarer. Det er en hyggelig og fredelig lille by, som tiltrækker mange expatter, siger Michael.

Vi kører derefter ud til Laguna de Cuicocha, som er en 3 km bred kratersø ved foden af Cotacachi-vulkanen. Det er begyndt at småregne, så sigtbarheden er ikke alt for god, men der er alligevel en ganske fin udsigt. Da vi kører derfra, beslutter Michael, at han vil forsøge at finde en anden vej tilbage til Otavalo, og det går mildest talt ikke alt for godt. Vejen bliver dårligere og dårligere, og vi kan godt fornemme, at han er kommet helt på afveje, men han vil ikke rigtig indrømme det. Til sidst foreslår vi, at han måske skal spørge om vej, og han kommer helt upåvirket tilbage til bilen og siger, at vejen her for nylig er blevet spærret, så vi må vende om.

Vi kommer halvanden time senere tilbage til Quito end planlagt, men vi har haft en ganske hyggelig dag sammen med Michael, som er en behagelig chauffør, og han kører os helt hjem til lejligheden.