Ankomst

Vi ankommer til Quito med fly fra Panama City onsdag den 10. november 2021 kl. ca. 17.30 efter en flyvetur på to timer. Vi kommer hurtigt igennem immigrationen, hvor de er meget effektive, og vores bagage står klar, da vi kommer frem til bagagebåndet. Vores vært Renata har tilbudt at hente os i lufthavnen for 20 dollars, og hun står ude i ankomsthallen med et skilt med Jens Peters navn på. Vi går ud til parkeringspladsen, hvor hun holder parkeret; hun har lånt sin fars bil, så der er plads til alle vores kufferter. Køreturen ind til Quito tager ca. 45 minutter, og det er først, da vi nærmer os byen, at vi finder ud af, at Quito ligger ret højt oppe i forhold til lufthavnen, som ligger nede i dalen.

Da vi nærmer os lejligheden, kører Renata lidt rundt for at udpege nogle gode restauranter, og vi kommer også forbi supermarkedet Supermaxi, hvor vi efterfølgende kommer til at gøre vores daglige indkøb. Hun kører dog så meget frem og tilbage, at vi fuldstændig mister overblikket over, hvor lejligheden ligger i forhold til de forskellige ting. Hun fortæller i øvrigt, at hun har købt lejligheden for at bo der selv, men da hun mistede sit arbejde for to år siden, har hun været nødt til at forsøge at leje den ud gennem Airbnb.

Vi spørger hende, om der ligger en god restaurant, hvor vi kan gå hen og få noget at spise, men hun siger, at man ikke går ud om aftenen i Quito, men altid tager en taxa, da det ellers er for farligt. Da vi spørger, om man bare prajer en taxa på gaden, siger hun, at man skal bestille en Cabify via en app, for at tage en almindelig taxa er også for farligt. Det ødelægger desværre lidt vores første indtryk af Quito, og især Hanne bliver lidt nervøs, så vi beslutter ikke at gå ud her den første aften. Renata har sørget for, at der er vand i lejligheden, og da vi er kommet ind med al bagagen, går vi et hurtigt smut op til en lille købmand tæt på lejligheden, hvor vi køber et par bananer, yoghurt og noget chokolade, som må gøre det ud for aftensmad. Vi får pakket ud og går forholdsvis tidligt i seng.