Puno og Lago Titicaca

Puno og Las Islas Uros i Peru - de flydende øer på Titicaca-søen

Vi vil gerne besøge Titicaca-søen, som ligger ca. 300 km fra Arequipa, og vi beslutter at tage en bus til byen Puno, hvor vi booker to overnatninger på Sol Plaza Hotel.

Vi køber busbilletter online til mandag den 1. august kl. 9.15 med busselskabet Transzela, og vi tager en taxa hjemmefra til busstationen. Vi viser adressen til taxachaufføren og er heldigvis i god tid, for han kører mod lufthavnen i stedet for busstationen. Først da vi to gange har gjort ham opmærksom på, at han kører i den forkerte retning, forstår han, hvor vi skal hen. I den mail, vi har fået tilsendt, står der, at vi bare skal vise den elektroniske billet, men det passer ikke; vi skal henvende os ved busselskabet, som printer en billet til os, og bussen afgår så i øvrigt først kl. 9.30. Derudover skal vi købe et boardingpas et andet sted på stationen, som man skal vise for at komme ud til bussen – busstationen skal jo også tjene lidt. Det lykkes os dog at komme af sted; det er en dobbeltdækkerbus, og sæderne er dejligt brede med god benplads.

Det første lange stykke kører vi samme vej, som da vi skulle til Cañon del Colca, så vi kommer igennem nationalparken, men drejer så på et tidspunkt mod øst i stedet for at fortsætte nordpå. Vi bruger frygtelig meget tid på at komme igennem byen Juliaca, som ligger nord for Puno, og da vi endelig når frem, er vi godt brugte; turen skulle tage ca. seks timer, men vi er først fremme omkring kl. 17.00. Vi vælger at gå fra stationen op til hotellet, som heldigvis er pænt og ligger lige ved Plaza Mayor. Vi spiser tidligt og går også forholdsvis tidligt i seng, da vi er trætte oven på en lang køretur og også godt kan mærke, at vi er kommet godt op i højden – Titicaca-søen ligger i 3.812 meters højde.

Vi har gennem Viator.com bestilt en heldagssejltur på Titicaca-søen til om tirsdagen og bliver hentet på vores hotel kl. 7.00 af guiden Fausto. Vi kører rundt for at hente nogle flere deltagere, og det hele er lidt forvirrende, da der er en person, som ikke dukker op, og så får Fausto samlet to personer op, som skulle have været med et andet selskab, så de bliver sat af igen. Det lykkes os dog at komme ned til havnen, hvor vi skal med båden Jumbo sammen med en hel del andre. Havnen er i øvrigt fyldt op med turbåde, så det er tydeligt at se, at en stor del af byens indtægter kommer fra turisterne; vi lægger fra kaj omkring kl. 8.00 som planlagt. Guiden Fausto viser sig nu at være meget god, og på vej ud til dagens første stop fortæller han lidt om søen, som viser sig fra sin bedste side med høj sol og stort set ingen vind.

Titicaca-søen ligger i 3.812 meters højde, hvilket gør den til en af de højest beliggende søer i verden. Den ligger på grænsen mellem Peru og Bolivia, er ca. 190 km lang, 80 km bred på det bredeste sted og har en maksimumdybde på 284 meter. Søens areal er 8.372 km².