Yanahuara

Yanahuara, Arequipa - området vi boede i

Vi bor i området Yanahuara, som ligger lidt vest for Arequipas historiske centrum. Det er et forholdsvis stort område, hvor vi bor i den østlige del, meget tæt på Hospital III Yanahuara og floden Río Chili med den kønne bro Puente Bolognesi, så det tager os kun et kvarter at gå ind til Plaza de Armas. Det er dejlig tæt på, men samtidig så langt væk, at der stort set ikke er nogen turister, som finder herover, hvilket vi godt kan lide.

Vi holder os for det meste til den centrale del af området, som afgrænses af de brede veje Av. Emmel mod øst, Av. Ejército mod nord og Av. José Abelardo Quiñones mod sydvest. Inden for dette område finder vi vores supermarked og langt de fleste af de restauranter, vi besøger, og her er også en lille park, Parque del Avión, hvor vi sætter os en enkelt gang, mens vi får gjort rent. Derudover går vi sydpå et par gange ad vejen Av. Victor Andrés Belaunde for at se, om vi kan finde en god café, men udvalget er ikke så stort, så det er kun pandekagestedet Crepes & Cletas, vi vender tilbage til. Vi går også nord for Av. Ejército nogle gange, men det er mest, når vi besøger caféen La Canducha, og de gange, vi er oppe ved udsigtspunktet Mirador de Yanahuara. 

Puente BolognesiNår vi skal op til Av. Ejército, hvor bl.a. Mall Plaza Cayma, Claro og caféen, der forhandler brød fra Masamama, ligger, går vi oftest ad de små veje, hvor der bl.a. ligger nogle af de specielle restauranter, picanterías, og så kommer vi gennem en gade, som stort set kun består af frisører og neglesaloner – der er imponerende mange, men Hanne bliver nu ikke fristet til et besøg.

Yanahuara er et område med megen beboelse, små butikker og meget lokale restauranter. Det er bestemt et kvarter, der hører til i den pænere ende, og her virker meget sikkert og meget roligt; den eneste støj er fra gøende hunde og bilalarmer, som vi efterhånden næsten har vænnet os til her i Sydamerika. Om dagen er der en del trafik på de lidt bredere veje, og der er mange folk oppe ved hospitalet, men når vi kommer hjem om aftenen inde fra byen, sker her ikke så meget. Der skal være lokalvalg til oktober, så der hænger valgplakater over det hele, og nogle af dem er virkelig store og fylder meget i gadebilledet. Vi lægger især mærke til plakaterne med Dr. Ernesto Montoya, da der hænger et helt banner på vores hus, da vi kommer, men som dog forsvinder på et tidspunkt.

Vi er glade for, at vi valgte at bo her i stedet for i det historiske centrum, da her er hyggeligt, og da det giver os mulighed for at se, hvordan de lokale bor. Turen ind til centrum er hyggelig, og hvis vi havde boet derinde, var det nok ikke så tit, vi var gået den anden vej.