Butikkerne

Generelt kan man sige, at butikkerne i vores område minder om de små butikker, vi efterhånden har set mange steder i sydamerikanske byer, mens der er lidt pænere butikker i det historiske centrum. Her findes en række flotte butikker med tøj lavet af alpakauld, og her kan man hurtigt blive fristet til at købe en masse, selvom vi jo normalt ikke er de store shoppere. Jens Peter køber to trøjer og et tørklæde, og Hanne køber en poncho, to trøjer, et tørklæde, sokker og vanter.

Da vi skal til Machu Picchu, køber Hanne et par vandresko. Jens Peter vil også gerne have et par, men efter besøg i stort set samtlige skobutikker i byen, må vi konstatere, at den største størrelse, der forhandles, er str. 44. 

Dagen efter vi er kommet, køber vi et simkort hos Claro hos en af deres forhandlere, og det tager utrolig lang tid. Vi skal sætte vores underskrift omkring otte gange samt vores fingeraftryk alle de samme steder, hvilket vi aldrig har prøvet før. Vi finder efterfølgende ud af, at denne procedure ikke gælder turister, men det vidste ekspedienten åbenbart ikke. Simkortet gælder i 30 dage, men efter 28 dage holder det op med at virke, så vi går op på deres hovedkontor, hvor de låser det op, og vi betaler igen for 30 dage. Heller ikke denne gang virker det hele perioden, så vi går derop igen. Vi har kun brug for 7 dage mere, men vi ender med at købe et nyt simkort, da det er billigere end at forny det eksisterende. Vi er ikke imponerede over Claro i Peru.

Der ligger et indkøbscenter lidt nord for vores område, som hedder Mall Plaza Cayma, men det besøger vi nu kun et par gange. For det første er det hverken så stort eller så spændende som nogle af de centre, vi ellers har besøgt i Sydamerika, og for det andet har de et krav om, at man skal have to mundbind på, hvilket er temmelig ubehageligt. Første gang, vi er der, bliver vi afvist, da vi kun har ét mundbind på.

Der ligger et stort supermarked, plazaVea, lige under broen over floden, som vi besøger et par gange, men da vi skal ned og ikke mindst op ad en række trapper, foretrækker vi at handle ind i Franco. Der ligger også et mindre supermarked på Plaza de Armas, hvor vi er et par gange, men der er udvalget ikke så stort.