Afrejse

Vi skal rejse fra Arequipa tirsdag den 9. august 2022 om aftenen, og dagen før sørger vi for at få printet de nødvendige papirer i en lille kiosk på Av. Emmel over for hospitalet. Vi skal flyve til Saõ Paulo, da vi skal besøge Hannes familie i Indaiatuba; Brasilien har ikke så mange indrejsekrav, så vi nøjes med at printe vores boardingpas, billetterne til næste stop, som er Montevideo, og vores rejseforsikring.

Det er dejligt, at vi har god tid om tirsdagen, så vi kan bruge lidt tid på at pakke. Kufferterne er efterhånden godt fyldte, og vi er enige om, at det snart er tid til at sende lidt hjem til Danmark igen. Vi spiser frokost hos Platea og går en sidste lille tur i vores kvarter, inden vi kl. 16 tager den taxa, som vi har fået Angela til at bestille. Vi får afleveret bagagen og sætter os hen på Starbucks, inden vi går gennem sikkerhedskontrollen og ud til gaten; det er en meget lille lufthavn, og der er ikke så meget, når vi først kommer derop.

Vi skal flyve over Lima og letter til tiden kl. 19.50 fra Arequipa. Vi har ca. halvanden times flyvetur og får at vide, at flyet fra Lima er blevet forsinket, så vi har god tid. Det er heldigt nok, da det viser sig, at vi skal ud af indenrigsterminalen for at komme til udenrigsterminalen og dermed skal gennem security endnu engang og derefter gennem immigrationen. Det går fint nok, og vi spiser en burger hos TGI Fridays, inden vi går ud til gaten.

Vi letter fra Lima kl. ca. 00.45 og har en flyvetur på fire timer og 45 minutter. Vi får sovet meget lidt, da kaptajnen snakker temmelig meget, og da man også serverer drikkevarer omkring kl. 2, hvilket er lidt mærkeligt. Det hjælper heller ikke, at man skal have dobbelt maske på i offentlig transport i Peru – forhåbentlig bliver det bedre i Brasilien. Der er to timers tidsforskel, så vi lander i Saõ Paulo onsdag den 10. august omkring kl. 7.30 lokal tid.