Cañon del Colca

Reserva Nacional de Salinas y Aguada Blanca, Chivay, Yanque, Cruz del Condor, Maca - fra Arequipa - se kondoren flyve

En af Perus store seværdigheder er Cañon del Colca, som ligger ca. 200 km fra Arequipa. Man tager normalt dertil om morgenen, hvor der er størst chance for at se de store kondorer, hvilket betyder, at de fleste udflugter starter kl. 3 om natten. Det er lige tidligt nok for os, så vi vælger en tur gennem Viator.com, som strækker sig over to dage. På vej dertil besøger vi nationalparken Reserva Nacional de Salinas y Aguada Blanca, overnatter i den lille by Chivay og besøger Cañon del Colca på dag 2.

Vi bliver hentet herhjemme om morgenen mandag den 25. juli kl. 7.15 og kørt ind til centrum, hvor vi skal med en minibus rundt for at hente de øvrige deltagere. Guiden hedder Armando, og turens øvrige deltagere består af en familie på fire fra Peru, et ægtepar fra Frankrig, to piger fra Belgien, en mor og datter fra Italien samt en mor og datter fra Polen.

Vi bruger en del tid på at komme ud af Arequipa, da trafikken er lettere kaotisk, og da vejene i den nordlige del af byen ikke er specielt gode. Vi kommer igennem et par forstæder, bl.a. Yura, hvor vi ser den mindre pæne del af byen, og her ligger også en meget stor og ikke mindst meget grim cementfabrik. Da vi kommer ud af byen, kan vi se en række små skure på skråningerne, og vi får at vide, at det er folk, som har slået sig ned ulovligt, mens de håber på at finde arbejde i Arequipa. Så snart man kommer lidt væk fra centrum, bliver det i øvrigt mere almindeligt, at man i stedet for deciderede valgplakater i forbindelse med det forestående lokalvalg maler kandidaternes navne direkte på mure og andet.