Quetzal de Mindo

Efter en hurtig frokost i byen Mindo besøger vi en mindre chokoladeproduktion, som hedder Quetzal de Mindo. Vi er de eneste deltagere; guiden er oprindeligt fra Portugal og er en lidt pudsig fyr, men han ved, hvad han snakker om. Han fortæller først lidt om kakaotræet og kakaobønnerne, og derefter bliver vi vist rundt og hører om processen fra høst til fermentering, tørring og ristning af kakaobønnerne. Det minder lidt om de ting, vi lærte, da vi blev vist rundt på kaffeplantagen i Colombia, men her skal kakaobønnerne skæres af planten, og hvis man ikke gør det, ender de med at rådne, da de ikke falder af af sig selv. Der er ikke så mange planter her på ejendommen, da de fleste gror et andet sted, men resten af processen foregår her.

Vi slutter af med at smage på forskellige typer chokolade, og vi får også en lækker brownie. Vi kan se, at de i caféen sælger Kimo’s øl, som vi lærte at kende til ølsmagning på caféen Tres Gatos, og vi får at vide, at det er herfra, han får kakaoen til stouten Cacao Nibs.