Charles Darwin Research Station

Charles Darwin Research Station ligger i udkanten af Puerto Ayora, så efter besøg i Tortuga Bay og en god frokost går vi dertil, da vi gerne vil se kæmpeskildpadderne. Vi må ikke gå rundt selv, så vi kommer på en guidet tur gennem deres skildpaddeanlæg sammen med to franskcanadiere. På et tidspunkt var kæmpeskilpadden, som er endnu et unikt dyr på Galápagos, i fare for at blive udryddet, og derfor har man nu lavet et program, hvor man hjælper skildpadderne til at yngle, man passer på ungerne, og efterfølgende sætter man dem ud i naturen. Vi ser de små unger og også de helt gamle og imponerende store skildpadder.

Vi får fortalt historien om skildpadden “Lonesome George”, som åbenbart var en meget berømt skildpadde, som nu kan ses udstoppet. Vi havde aldrig hørt om den før, men fyren fra Canada havde set den, da han var på Galápagos for mange år siden. Lonesome George var en Pinta Island-skildpadde og den sidst kendte af sin art. I dens sidste leveår var den kendt som det sjældneste dyr i verden, og trods talrige forsøg lykkedes det aldrig at få den til at parre sig med nogen.

Stedet huser også en omfattende samling af velbevarede eksemplarer fra plantelivet på Galápagos, men det interesserer os nu ikke så meget, så vi tager noget koldt at drikke og går tilbage til byen.