Tres Gatos

Tres Gatos ligger lige ved siden af Marcando El Camino, og hvis Marcando er den bedste restaurant i byen, er Tres Gatos uden sammenligning den bedste café. Den ligger i en gammel villa med have foran og har flere sjove små rum fordelt på flere etager. Som navnet antyder, har de et kattetema, som går igen overalt. Man skal i øvrigt ringe på porten for at blive lukket ind, så der går en uges tid, inden vi opdager dem.

Man skal ringe påDet er en kombineret café og boghandel, og de har mange litteraturarrangementer i løbet af ugen. De er jo desværre på spansk, så dem deltager vi ikke i. Kort tid efter vi har besøgt dem første gang, reklamerer de imidlertid med ølsmagning, så den skynder vi os at melde os til.

Vi er kun seks deltagere, så vi sidder i et af de små hyggelige rum. Øllene kommer fra bryggeriet Kimo’s Cerveza Artesenal og bliver præsenteret af Kimo selv, som er utrolig charmerende og meget stolt af sine øl. Vi får præsenteret og smagt otte øl, og den bedste er uden tvivl stouten Cacao Nibs, som er virkelig god, og som både dufter og smager af cacao. Flere af de øvrige øl er også gode, og han fortæller, at han netop har vundet sølvmedalje for øllen Diabla, som er en red ale. Alle øllene ligger i øvrigt på en alkoholprocent på 5%, med undtagelse af IPA’en på 7%, og det undrer os, da vores erfaring siger, at især stout bliver bedre og får mere fylde, jo højere alkoholprocenten er. Kimo fortæller, at ecuadorianerne kun lige er ved at lære at drikke øl, så det er alt for tidligt at introducere dem for højere procenter. Vi har en rigtig hyggelig aften, og med i prisen er fire øl til hver, som vi kan tage med hjem. Vi tømmer Tres Gatos’ lager af Cacao Nibs.

HavenUgen efter er der vinsmagning, så den tilmelder vi os også. Denne gang er vi ni deltagere, og vi sidder i det rum, som tidligere har været carport, hvilket vil sige, at der er åbent i den ene ende. Det er temmelig koldt, men vi har heldigvis tager godt med tøj på. Ud over os deltager Santiago og Hillins, Hillins’ mor og deres to venner samt Ash, som kommer fra Utah, og hans kæreste her fra Ecuador – de har mødt hinanden for nylig. Vinene kommer fra Argentina og Chile, men der er lagt mere vægt på, at de skal være specielle end gode; bl.a. smager vi en argentinsk rødvin fra Patagonien, som er alt for let til os. Vi har dog en rigtig dejlig aften, da vi hygger os meget med de andre. Det er her, vi lærer Santiago og Hillins at kende, og vi får også snakket med Ash, som er i gang med at etablere en bogcafé på Galápagos. Han hjælper os efterfølgende med at formidle kontakten til en guide, som finder en tur til os, da vi tager dertil. Vi får lidt ost og skinke til smagningen, og vi bestiller efterfølgende lidt mere, da vi ikke har lyst til at gå hjem. Vi får hver en flaske rødvin, desværre den fra Patagonien, og den ene flaske får vi tømt, inden Tres Gatos til sidst pænt beder os om at gå, da de vist har lukket for længst. Hanne kan heller ikke tåle mere på det tidspunkt.

Vi kommer på Tres Gatos flere gange om ugen, både til morgenmad, kaffe og aftensmad. Menukortet er ikke så stort – primært sandwich og oste/charcuteri-tallerkener – men det smager godt og er billigt, og så er der rigtig hyggeligt, og vi får altid en fantastisk betjening. Det er et sted, vi vil komme til at savne.