Beer & Laundry

Beer & Laundry ender med at blive et helt specielt sted for os og et sted, vi vil komme til at savne. Det ligger på Carrera 37, og det er et vaskeri, hvor man kan hygge sig med øl, pizza, tapas og paella, mens man venter på sit vasketøj. Vi har ikke brug for at få vasket tøj, men vi går derhen en af de første dage i byen for at få noget at drikke og falder straks i snak med ejeren Lilian. Hun fortæller en masse om den kommende blomsterfestival, byens shoppingcentre og seværdigheder og om en tur til Salento, som hun kan anbefale. Inden vi går, er Jens Peter og Lilian blevet forbundet på WhatsApp, så vi kan ringe, hvis vi får brug for hjælp, når nu vi ikke er så gode til spansk.

Beer and LaundryVi kommer tilbage mange gange og får altid den gode stout fra “3 Cordilleras” og nogle gange tapas eller pizza, som begge er rigtig gode. Ud over Lilian arbejder hendes mand Ivan og hendes søn Juan José her også, og vi kommer efterhånden til at snakke en del med dem alle tre. Efter de første par besøg bliver det en tradition, at Lilian slår sig ned ved vores bord med sin kaffe, og vi får snakket om en masse og hygger os. Vi beslutter os for at tage til Salento på hendes anbefaling og ender også med at besøge de varme kilder på vejen, da det er et af hendes yndlingssteder. 

Lilian og Ivan har tidligere haft et Beer & Laundry i Cartagena, så da vi skal dertil, får vi lidt gode råd, og da hotellet i Cartagena skriver, at der er problemer med betalingen, ringer Ivan til dem og får løst problemet. Han hjælper også med at booke en chauffør til at køre os i lufthavnen, både da vi skal til Cartagena, og da vi skal videre til Panama City. Da vi kommer tilbage fra Cartagena, og Lilian finder ud af, at vi ikke besøgte fortet, er hun helt knust over, at hun glemte at fortælle om det.

Det er Lilian, som hjælper os med at blive vaccineret, og den sidste dag får vi også printet vores coronapas henne hos dem. Vi har købt et par flasker rødvin til dem og har en rigtig hyggelig sidste dag på deres terrasse, hvor vi ender med at sidde og snakke i fire timer med både Lilian og Ivan. Der bliver taget billeder og givet knuser, og vi skriver en hilsen til dem på deres væg.