Cartagena

Cartagena, ColombiaCartagena eller Cartagena de Indias ligger på Colombias nordlige kyst ud til Det Caribiske Hav og er med ca. 1 mio. indbyggere den femtestørste by i Colombia. Det er en by, som hvert år får besøg af mange turister, heraf mange rygsæksrejsende, og vi beslutter os for at flyve dertil og tage to overnatninger. Flyveturen tager kun en time og ti minutter, vi ankommer tirsdag den 12. oktober lige omkring frokosttid og tjekker ind på hotellet Casa Pizarro, som ligger i bydelen Getsemani.

Det er helt utrolig varmt med en meget høj luftfugtighed, som er lige ved at tage livet af os. Vi starter med at spise frokost et sted, hvor der er aircondition, og resten af dagen går vi stille og roligt rundt i vores eget lille område, som er hyggeligt, men også ret turistet. Om aftenen sidder vi på det lille torv Plazuela del Pozo, som ligger ud for vores hotel, da det er et af de få steder, hvor man kan sidde udenfor. Vi har det varmt, men hyggeligt, og spiser en burger og drikker et par øl.

Næste dag onsdag bruger vi det meste af dagen i bydelen Las Muralles, som ligger inden for den gamle bymur, og som er på UNESCOs Verdensarvsliste. Vi starter med at sidde i ret lang tid på en café, da regnen pludselig vælter ned, og torve og gader bliver mere eller mindre oversvømmede. 

Resten af dagen går vi rundt på bymuren, hvor der er en fin udsigt til den rige bydel Boca Grande med skyskrabere ud til vandet, og i de mange smalle gader, hvor husene er rigtig flotte med smukke balkoner og andet træskærerarbejde samt masser af blomster. Vi får en god frokost på en restaurant, hvor vi bliver siddende lidt, da det regner igen, og senere tager vi noget at drikke på hotellet Sofitel, som tidligere var et kloster, Santa Clara. Der er i hele området desværre rigtig mange gadesælgere, som er meget pågående, og byen virker i det hele taget en del fattigere end Medellín. En af de tjenere, vi snakker med, siger også, at der er stor fattigdom, så snart man er uden for bymuren. 

Vi går tilbage til vores lille torv omkring kl. 17.30, og kort tid efter går strømmen i vores del af byen. Der bliver virkelig mørkt, da solen går ned, og inde på hotellet går de rundt med stearinlys, så vi bliver siddende på torvet med kold øl, pizza og stearinlys. Vi må nøjes med flaskeøl, da fadølsanlægget jo også kører på strøm. På et tidspunkt lyder der et kæmpe brag, så vi tror, der springer en bombe, men det er vist bare elværket, der prøver at få gang i tingene. Vi går til sidst op på værelset efter at have fået udleveret en lommelygte. Det er helt utrolig varmt, men heldigvis kommer strømmen igen ved midnat, så vi kan få gang i vores aircondition. Vi får efterfølgende at vide, at det slet ikke er så ualmindeligt med strømsvigt i Cartagena.

Dagen efter om torsdagen går vi lidt mere rundt, solen er kommet tilbage, og vi nyder at tage tilbage til Medellíns lidt mere behagelige temperatur hen på eftermiddagen.