Øvrige restauranter, caféer og barer

Noget af den bedste mad, vi får i Arequipa, er på La Trattoria del Monasterio, som ligger i forbindelse med klosteret inde i centrum. De har en ualmindelig god ret, som minder meget om boeuf bourguignon med frisk pasta, og vi er heldige at få bord to gange, da vi kommer lidt tidligt.

Hos Zig Zag er det nødvendigt at booke bord, da vi har indryk af, at restauranten er nævnt i de fleste guidebøger, så det gør vi to gange. Lokalet er rigtig hyggeligt, og der er en fin lille trappe, som er designet af Eiffel – ham med Eiffeltårnet – og især første gang får vi en rigtig god betjening. Deres specialitet er kød, som serveres på varme lavasten, så det er nødvendigt med hagesmæk, da det sprøjter meget. Her smager vi for første gang alpakakød, og det er meget lækkert.

Chicha por Gaston Acurio er også en god restaurant, hvor vi får alpakakød med grøn risotto, men vi kommer kun en enkelt gang, da her er lidt køligt. Pasta Canteen er et meget lille sted med pastaretter, og hos Red Pig får vi en burger, som egentlig er rigtig fin, men hvor problemet lidt er det hakkede kød, som vi også oplever, når vi laver mad selv. Den bedste burger får vi uden sammenligning hos Alaseña Steakhouse Burger, som vi desværre opdager lidt sent, så vi kommer kun en enkelt gang. Alle de ansatte er døve, så ud over en god burger får vi også undervisning i tegnsprog.

Der ligger en lille smal gade bag katedralen, Pje. de la Catedral, hvor der ligger en række små restauranter og barer med udeservering, hvor vi kommer nogle gange. Vi spiser her ikke, da kvaliteten af maden nok ikke er den bedste, men her er utrolig hyggeligt, så det er et godt sted til en øl eller en drink. Vi prøver bl.a. den lokale drink Machu Picchu – meget farvestrålende, men ikke særlig god.

Moze BrasasRestauranten Malbec ligger i Yanahuara på Av. Emmel ved siden af Platea. Første gang vi er her, er vi ikke helt tilfredse med kødet, og tjeneren er ikke alt for kvik, men vi giver dem en chance til, inden vi rejser. Denne gang er det noget bedre. Moze Brasas, et fastfoodsted med kylling, ligger meget tæt på lejligheden, og der er vi to gange. Første gang har de kun to kvarte kyllinger tilbage og anden gang slet ingen kylling. Det har vi lidt svært ved at forstå, men de er meget søde, og ved vores første besøg beder de om lov til at fotografere os foran restauranten, så vi er nok de første turister, de har besøg af. Crepes & Cletas ligger på Av. Victor Andrés Belaunde. De har, som navnet siger, specialiseret sig i pandekager, og vi kommer nogle gange om eftermiddagen og en enkelt gang om aftenen, da de både har dessert- og madpandekager.

Waya Lookout bliver vi introduceret til på vores guidede gåtur. Det er en bar, som har udgang til taget over søjlegangen rundt om Plaza de Armas, og her er en rigtig fin udsigt. Her kommer vi et par gange og får bl.a. en drink ved solnedgangstid. Vi besøger også baren Mio Blanco, som har en hyggelig lille balkon ud til gågaden Santa Catalina – desværre er deres drinks ikke for gode. Mojito med Sprite smager altså helt forkert.

Vi finder fire ølsteder i den nordlige del af byen, BarBarian, Melkim Taproom, Chelawasi Public House og Nowhere. De ligger dog lidt langt væk, så vi kommer kun en enkelt gang. Hvis vi havde boet her lidt længere, var vi nok vendt tilbage til Nowhere, som har en rigtig hyggelig gårdhave og en god ostetallerken.