Ecuador | Quito | Udsigt

Basílica del Voto

Basílica del Voto, Quito

Den største nygotiske basilika i hele Amerika ligger i Quito og er bestemt værd at besøge.

Man kan tage en elevator de første etager op i tårnet, men må gå det sidste stykke ad en smal trappe. Her er en fantastisk udsigt over det historiske centrum, og vi kan bestemt anbefale et besøg i den lille café, som er indrettet i tårnet. Her er også et par butikker og gallerier.

Ecuador | Quito | Museum

Casa del Alabado

Casa del Alabado, Quito

Der ligger rigtig mange museer i Quitos historiske centrum, men det bedste af dem, vi besøgte, er helt klart Casa del Alabado.

Det er et lille, men meget smukt præcolumbiansk kunstmuseum, hvis formål er at behandle genstandene som kunstværker frem for arkæologiske levn, og her er rigtig mange flotte og ikke mindst sjove figurer.

Museet har en lille hyggelig gårdhave, hvor man kan få en kop kaffe og en kage efter besøget.

Ecuador | Cuenca | By

Cuenca

Cuenca, Ecuador

Cuenca er Ecuadors tredjestørste by, og den er bestemt et besøg værd.

Cuencas historiske centrum er på UNESCOs Verdensarvsliste. Parque Calderón er byens naturlige centrum med domkirken som naturligt samlingspunkt, og her er mange smukke huse. Byens blomstermarked er farverigt, og her er også flere hyggelige markedshaller.

Byen er ikke så stor, men man kan sagtens hygge sig en uge, da her er virkelig mange gode restauranter.

Ecuador | Galápagos | Natur

Galápagos

Bobies på Galapagos

Galápagosøerne består af 19 vulkanske øer, der ligger i Stillehavet 972 km vest for Ecuadors fastland. Øerne er især kendt for deres helt unikke fauna, og de blev officielt nationalpark i 1959 og er Ecuadors største seværdighed.

Vi kan anbefale byen Puerto Ayora med masser af muligheder for udflugter til de forskellige øer. Man kommer helt tæt på det unikke dyreliv, og hvis man er til snorkling og dykning, er udbuddet stort. Vi anbefaler at booke nogle ture hjemmefra, hvis man har specielle ønsker eller har kort tid, men ellers kan man sagtens finde ture, mens man er der. 

Et fantastisk sted, som vi forhåbentlig kommer tilbage til en dag.

Ecuador | Quito | Mikrobryggeri

Kimo's Cerveza Artesanal

Kimos ølkort

Vi opholdt os nogen tid i Quito og prøvede en stribe forskellige øl fra flere mikrobryggerier, og Kimo's var klart bedre end de andre.

Kimo har en vision om at lære ecuadorianerne at drikke øl og gerne mange forskellige typer. Han deltog i 2021 i en konkurrence, hvor han vandt sølvmedalje for sin red ale, men vores favorit er uden tvivl stouten Cacao Nibs, som til trods for sin lave alkoholprocent på 5% er meget fyldig med en markant smag af kakao.

Ecuador | Quito | Museum

La Capilla del Hombre

La Capilla del Hombre og Oswaldo Guayasamín museum, Quito

La Capilla del Hombre er et fantastisk kunstmuseum i Quito, som er opført på initiativ af den ecuadorianske maler Oswaldo Guayasamín som hyldest til mennesket. Han rejste rundt i Sydamerika og besøgte den oprindelige befolkning i flere lande, og deres måde at leve på blev inspiration til mange af malerierne. 

Ved siden af kapellet ligger Guayasamíns private hus, som blev til museum efter hans død, hvor man kan se hans private kunstsamling og hans atelier.

Vi anbefaler et besøg begge steder med guide. Det er et fantastisk museum med rigtig flotte malerier af Ecuadors mest kendte maler.

Ecuador | Cuenca | Restaurant

Madame

Gammel elegance hos Madame

Den hyggeligste og flotteste restaurant, vi besøger i Ecuador, er uden sammenligning Madame, som ligger inde ved siden af Parque Calderón i Cuenca. Den er indrettet i en gammel herskabslejlighed og åbnede i efteråret 2021.

Alle rummene er forskellige med små sofaer, hyggelige hjørner, gamle lamper og malerier, så man kommer til at tænke på Paris i gamle dage. Der er flere gode retter og vin og ikke mindst et stort drinkskort.

Ecuador | Quito | Restaurant

Marcando El Camino

Marcando El Camino

Restauranten Marcando El Camino ligger i et hyggeligt beboelsesområde i Quito.

Til frokost bliver der hurtigt fyldt op både på terrassen og indenfor, da de har et tilbud med tre mindre retter til under 10 dollars. Om aftenen har de et spændende menukort med bl.a. dejligt lam, ossobuco, hjemmelavet paté og andre skønne ting; alt serveret med spændende tilbehør.

En af de bedste restauranter i Quito med god service og skøn mad til fornuftige priser. Dertil kommer, at de har byens bedste brødudsalg. Husk at bestille bord.