Peru | Arequipa | Restaurant

13 Monjas

En af de bedre restauranter i Arequipa - 13 Monjas

Restauranten 13 Monjas, som ligger i Arequipas historiske centrum over for det tidligere kloster Santa Catarina, kan klart anbefales. Her er hyggeligt, betjeningen er god, og de har både åbent til frokost og aften. Her er gode drinks, øl og vin, og så har de byens bedste pizzaer.

Her er lang kø ude på gaden om aftenen, så husk at bestille bord.

Peru | Arequipa | Guide

Amazonas Explorer

Guiden Edwar Pumacayo er en fantastisk guide.

Hvis du ønsker en personlig og skræddersyet tur til Cusco, Valle Sagrado og Machu Picchu, anbefaler vi, at du tager fat i Amazonas Explorer. De giver en hurtig og professionel betjening, og der bliver taget hånd om alt fra guide og chauffør til hoteller, togbilletter og entrebilletter, så du behøver ikke at tænke på noget selv.

Vi kan især anbefale guiden Edwar Pumacayo, som ved alt, hvad der er værd at vide om inkaerne, og samtidig er rigtig behageligt selskab.

 
Peru | Arequipa | By

Arequipas historiske centrum

Arequipas historiske centrum - Plaza de Armas er en af de flotteste vi har set

Arequipa, der er Perus andenstørste by, har et meget smukt historisk centrum med mange smukke bygninger og hyggelige gårde. Den største seværdighed er Plaza de Armas, som er en af de smukkeste pladser i Sydamerika og byens naturlige samlingspunkt. Derudover anbefaler vi et besøg i klosteret Monasterio de Santa Catalina og i de smukke gårde Claustros de La Compañia. 

Hvis du kun har få dage i byen, skal du bo i dette område, som i øvrigt er helt sikkert at bevæge sig rundt i.

Peru | Cañon del Colca | Natur

Cañon del Colca

Se de imponerende kondorer i Cañon del Colca

Cañon del Colca i det sydlige Peru er en af verdens dybeste kløfter og en af Perus store seværdigheder. Ved udsigtspunktet Cruz del Condor har du mulighed for at se verdens tungeste flyvende fugl, kondoren, som på dette sted holdes i luften af opadstigende varme luftstrømme og kommer meget tæt på kanten og de mange mennesker. Det er en stor oplevelse, og hele området er meget smukt.

Hvis du bor i Arequipa, er der mange muligheder for at tage på tur hertil.

Peru | Cusco | By

Cuscos historiske centrum

Cuscos historiske centrum

Cusco var inkaernes historiske hovedstad fra det 13. århundrede indtil spaniernes erobring og er i dag på UNESCOs Verdensarvsliste. Den smukke Plaza de Armas er byens naturlige centrum og bestemt et besøg værd, og det samme er mange af de små gader i dette område samt Qorikancha, der var inkaernes vigtigste tempel.

Det er nemt at komme til Cusco med fly eller bus, og byen er det naturlige udgangspunkt for ture til Valle Sagrado og Machu Picchu.

Peru | Arequipa | Restaurant

La Cueva del Parrillero

La Cueva del Parrillero

Hvis du besøger bydelen Yanahuara, vest for Arequipas historiske centrum, lover vi, at du bliver glædeligt overrasket, hvis du finder den lille restaurant La Cueva del Parrillero. Restauranten, der også er en slagter, ligger i kælderen over for parken Parque del Avión og er et populært sted blandt de lokale.

Nyd en lækker bøf med et glas rødvin til.

 

Peru | Arequipa | Bar

Las Gringas

Las Gringas

Restauranten Las Gringas ligger i Arequipas historiske centrum, og her er flere muligheder for at få lidt godt at spise og drikke. Her er en hyggelig gårdhave, et chokoladeværksted, en bar og en dejlig tagterrasse. Vi kan anbefale deres pizzaer og pastaretter og ikke mindst deres meget store udvalg af øl.

Nyd en øl eller en pisco sour i baren, som har vinduer ud til den hyggelige gågade Santa Catarina.

Peru | Las Islas Uros | Natur

Las Islas Uros

De flydende øer på Titicaca - Las Islas Uros

Titicaca-søen ligger i 3.812 meters højde, og her finder du de flydende øer Las Islas Uros. Øerne er konstrueret af sivplanten totora og forankret til sten eller pæle på bunden, så de ikke flyder væk. Uros-folkenes huse og både er også lavet af denne sivplante, og et besøg på en af disse øer med efterfølgende sejltur i de specielle både er en stor oplevelse.

Tag en bus til byen Puno fra Arequipa eller Cusco, og tag på en af mange udflugter ud til øerne.