Restauranterne, caféerne og barerne
Mange af retterne i det koreanske køkken er krydret med chili, bl.a. kimchi, som er fermenteret kål, og som mange steder serveres som tilbehør. Af den grund er der flere retter, som vi ikke prøver, da Hanne er allergisk over for chili. Vi bliver dog rigtig glade for koreansk barbecue, hvor kødet, der steges nede ved bordet, ikke er krydret; det er mange af de små retter, der serveres til, derimod.
Vi prøver flere koreanske desserter, bl.a. bingsu, der er høvlet is, og hatteok, der er pandekager med kanelsukker. I weekenden holder der en vogn nede på Jahamun-ro, og her er der kø for at købe disse varme pandekager. Der er også kø foran en butik, der åbner, mens vi bor her; her sælges “salt bread”, en anden koreansk specialitet, men dem får vi nu bedre i en butik i en af gågaderne. Japanske soufflé-pandekager er også populære, og de serveres ofte med is og karamelliserede bananer.
En lidt speciel ting på caféerne i Sydkorea er, at man rydder op efter sig selv, og det gør alle uden undtagelse. Man samler alt på sin bakke og bærer den op på skranken, inden man går. Det gælder ikke kun caféerne, men alle steder, hvor man ikke får serveret ved bordet, som eksempelvis Goatt Deli, hvor vi kommer tit.
En anden speciel ting er, at man på mange restauranter får foræret noget, så snart man har været der nogle gange. Vi får bl.a. gratis suppe, ekstra kød, gratis øl og en isdessert.
I slutningen af vores ophold er temperaturen blevet så behagelig, at caféerne de fleste steder har slukket for deres aircondition og fået borde og stole ud på fortovet; det nyder vi.