Vores lejlighed

Vores lejlighed ligger i bydelen St Leonards på adressen 10 Atchison Street, 7. sal, lejlighed 703. Det er en pæn nyere bygning, hvori der også ligger et hotel, en café og restauranten Kuru Japanese Restaurant. Vi skal bruge en nøglebrik for at komme ind i opgangen, hvor vi tager elevatoren op til 7. sal og derefter drejer til venstre hen ad gangen til den fjerneste lejlighed.

Man kommer ind i en lille entre, hvor der er en dør på venstre hånd ind til et godt badeværelse med en god bruser. Bag en skabslåge på højre hånd finder man både vaskemaskine og tørretumbler, og derefter er der et indhak, der er beregnet til at være garderobe, og her stiller vi vores kufferter. Man kommer derefter ind i et større rum, der er delt op i køkken til venstre og stue til højre med et meget både langt og bredt køkkenbord som rumdeler. Det er det største køkkenbord, vi har haft i vores godt fire år på farten. Det er et godt og veludstyret køkken, hvor det er nemt at lave mad, og der er også en opvaskemaskine, men den bruger vi nu ikke. Stuen består af en reol, en lille sofa og et sofabord og derefter et lille spisebord. For første gang har vi også en standerlampe med hyggebelysning til forskel fra stort set alle andre lejligheder, hvor belysningen mest har bestået af skarpe spots i loftet. Bag ved spisebordet er der et ekstra lille rum med en læsestol og vinduer på to af siderne, så man kan kigge ned på gaden og bygningen overfor. Bunden i stolen har det ikke for godt, men det får vi rettet op på ved hjælp af noget gaffatape. Parallelt med spisebord og læsestol ligger soveværelset med et godt garderobeskab, en udmærket seng og et blødt tæppe på gulvet. Det er helt klart en af de bedste lejligheder, vi har boet i, da her er god plads med en god indretning og et rigtig godt køkken. Ude i opgangen er der i øvrigt et rum med en affaldsskakt, så det er nemt at komme af med affaldet. Her står også en kasse til alt det, der skal til genbrug; denne kasse bliver tømt så godt som hver dag, og vi går ud fra, at der er nogen, der foretager den videre sortering.

Der står nogle store træer ved siden af vores bygning, hvor der hver aften en halv time på hver side af solnedgang samles en hel masse fugle, som larmer på en måde, som vi aldrig har oplevet før, og det er ikke noget, vi hører andre steder i området. Der er flere forskellige former for meget høje fløjt og en masse skræppen, som er ret festligt, eftersom vi ikke tidligere har hørt så høje lyde, men det er også meget godt, at det kun varer en time.

Området er ikke helt så charmerende, som vi havde forestillet os, da her bliver lidt dødt om aftenen, men her er meget fredeligt, og så ligger stationen lige ved siden af, hvilket er et kæmpe plus. Det eneste kritikpunkt er egentlig kommunikationen med udlejer, da administrator er meget langsom til at svare. Jens Peter skal modtage nogle ting med posten på vegne af en af hans venner, men desværre er husnummeret på Airbnb oplyst til at være nr. 6 i stedet for nummer 10, hvilket betyder, at tingene ikke når frem. Det ser slet ikke ud til, at der findes en bygning med nr. 6. Vi har fået at vide, at alle pakker vil blive lagt nede i opgangen, men der kommer ikke noget med Jens Peters navn på. Han bruger derfor en del tid på at gå på posthuset og efterfølgende på at få hjælp til at få åbnet postkassen, men da det endelig lykkes med hjælp fra en låsesmed, er pakkerne desværre heller ikke der. Vi finder aldrig ud af, hvor de er havnet.