Vores område

Vores område i Sydney

Vi bor i forstaden St Leonards, der ligger 5 km nordvest for Sydneys centrum. Det er et stille og roligt område, hvor der bor omkring 7.000 mennesker, og det er nemt at komme hertil både med tog og busser. Der er også ved at blive bygget en metrostation, idet Sydney Metro åbner om nogle få måneder.

Vores lejlighed ligger på Atchison Street, som er en stille og rolig vej, og hvis vi drejer til højre, når vi kommer ud af hoveddøren, har vi kun få minutters gåtur ned til togstationen St Leonards, hvilket gør det meget nemt at komme ind til centrum. På selve stationsområdet ligger en række små fastfoodrestauranter, som bruges flittigt omkring frokosttid, men de fleste lukker i løbet af eftermiddagen, så det er ikke nogen, vi kan bruge om aftenen. Her ligger dog en butik, som hedder Romeo’s Pie Cafe, og her køber vi et par gange pies med hjem, og supermarkedet IGA Romeo's Food Hall har også længe åbent. Om eftermiddagen er her virkelig mange skoleelever i forskellige skoleuniformer.

Går vi bag om vores bygning, kommer vi ned på Chandos Street, der løber parallelt med Atchison Street i nordlig retning. Her ligger restauranterne Song Nhi og The Rice Den samt caféen Chandos cafe. Syd for Atchison Street går den brede vej Pacific Highway, som går ind til centrum over Sydney Harbour Bridge, hvis man kører sydpå. Her ligger restauranten Organica og caféen Oliver Brown, og det er her, vi tager bussen, da vi skal østpå til Mosman for at komme i biografen og i zoologisk have og en enkelt gang ind til byen. Da vi skal besøge Hannes fætter, tager vi også bussen herfra, men denne gang i vestlig retning til Greenwich. Krydser man Pacific Highway, kommer man over til shoppingcenteret Mall 88, hvor supermarkedet Coles og Hannes frisør ligger samt den koreanske restaurant, som vi besøger et par gange. Det er i øvrigt muligt at gå under vejen via en tunnel inde fra stationen.

St Leonards’ centrum ligger under 10 minutters gang i østlig retning fra vores lejlighed, og man kan følge Atchison Street hele vejen hen til Willoughby Road, hvor de fleste butikker og restauranter ligger. Vi finder et par gode restauranter, men ellers kommer vi her ikke så meget, som vi havde forestillet os. Det er en hyggelig gade, men de fleste restauranter er fastfoodrestauranter, og vi foretrækker de gode steder, vi har fundet tættere på lejligheden. Det er dog i dette område, at vinbaren Knird ligger, så nogle besøg bliver det da til. Denne del af området hedder i øvrigt Crows Nest, men grænsen mellem St Leonards og Crows Nest ser ud til at være lidt flydende.