Blue Mountains National Park

Blue Mountain

Jens Peter fylder 60 år tirsdag den 19. marts, og vi bliver enige om at fejre dagen ved at leje en bil og køre til Blue Mountains National Park, som ligger ca. 90 km vest for Sydney. Blue Mountains er en sandstensbjergkæde dækket af bushland, hvis højeste punkt er omkring 1.200 meter over havoverfladen, og nationalparken dækker et område på 1.436 km².

Vi lejer en bil hos SIXT og går op til deres kontor kl. 8.00 om morgenen for at hente den. Der går dog 50 minutter, inden vi kan køre derfra. Vi kan ikke få GPS’en til at virke, og vi har også fået en meget større bil, end vi har bestilt, hvilket er irriterende, når man skal køre rundt inde i en stor by som Sydney. De indvilger heldigvis i at give os en anden bil, og vi kan komme afsted.

Første stop bliver hos den hyggelige bager Schwarz i den lille by Wentworth Falls, så Jens Peter kan starte dagen på den bedste måde med kaffe og kanelsnegl. Derefter holder vi ind ved forskellige udsigtspunkter, bl.a. ved Echo Point Lookout, hvorfra der er den bedste udsigt til The Three Sisters, der er parkens mest kendte klippeformation. Søstrenes navne er Meehni, Wimlah og Gunnedoo.

Derefter besøger vi Scenic World, hvor vi starter med at tage svævebanen hen over slugten; her bliver en del af gulvet gennemsigtigt undervejs, så man kan kigge ned til bunden. Vi går en tur på den anden side forbi et lille vandfald og tager svævebanen tilbage igen. Efter at have spist en is tager vi et tog ned til bunden; en tur, der går virkelig stejlt nedad. Vi går endnu en tur, tager en svævebane op igen, og derefter er det tid til at komme videre.

Vi kører hen til yderligere et par udsigtspunkter og slutter dagen af med en cola i den lille by Katoomba, hvor vi er heldige at se kakaduer helt tæt på, da de flyver rundt i hovedgaden. Derfra går det tilbage til Sydney, hvor vi spiser fødselsdagsmiddag på restauranten Organica.

Jens Peter har haft en god fødselsdag, og Hanne er glad for, at hun fik lejlighed til at besøge De Blå Bjerge, som hendes moster ofte skrev om i sine breve for rigtig mange år siden.