Manly

Allerede i Melbourne bliver vi af Hannes fætter Hamish anbefalet en tur til Manly, så det er den første færgetur, vi tager på i Sydney. Vi vælger at tage toget til Milsons Point, hvorfra vi tager en færge over til Circular Quay og derfra videre til Manly; turen fra Circular Quay er rigtig hyggelig og tager ca. 20 minutter. På det sidste stykke, hvor vi kommer forbi indsejlingen til havnen, kan vi godt mærke, at der kommer mere gang i bølgerne.

Manly er en forstad til Sydney med ca. 16.000 indbyggere, og den ligger 17 km nordøst fra centrum ud til Det Tasmanske Hav, som er en del af det sydlige Stillehav. Da vi står af færgen, kommer vi ud til byens gågade, som er rigtig hyggelig og fører ned til stranden, der er byens helt store trækplaster. Bølgerne er store, så der er gang i surfbrætterne i den ene ende af stranden, mens de badende for de flestes vedkommende holder sig inden for to flag i den anden ende af stranden. Her er de under opsyn af livredderne, der hele tiden kører frem og tilbage og med mikrofon advarer mod den farlige strøm, hvis folk kommer for langt ud. Det er nu ikke alle, der retter sig efter hverken skilte eller livreddere, der ellers virker meget aktive.

Vi går en tur langs vandet i begge retninger, og det er virkelig et utrolig hyggeligt område. Vi spiser en dejlig frokost på Alice Dumpling Bar, som ligger ud til stranden, og inden vi tager hjem igen, kigger vi lidt på butikkerne i gågaden. Hanne finder et sted, hvor de sælger lakrids, og vi falder også over Royal Copenhagen Ice Cream; et australsk firma, som har valgt dette navn, fordi de, da de startede, importerede en vaffelmaskine fra Danmark.

Vi sejler tilbage til Circular Quay efter en dejlig dag, og vi kan godt forstå, at Manly er et populært udflugtsmål.