Sydneys centrum

Sydneys centrum, kaldet CBD, der står for Central Business District, strækker sig fra bydelene Haymarket og Ultimo i syd til Sydney Harbour Bridge i nord og går fra området Pyrmont, en del af Darling Harbour, i vest til Botanisk Have i øst.

Vi besøger Chinatown, som ligger i Haymarket, da man netop har fejret det kinesiske nytår, men det er nu hurtigt overstået, da det er et forholdsvis lille område sammenlignet med andre byer. Vi besøger også markedshallen Paddy's Markets Haymarket, men det er nu heller ikke så spændende, da det mest er souvenirboder og salg af billigt tøj. Vest for Haymarket ligger bydelen Ultimo, som vi går igennem, da vi skal besøge indkøbscenteret Broadway. Det er et rigtig hyggeligt område, hvor man finder en del af Sydneys universitet og mange af de charmerende toetagers byhuse, der er typisk for Sydney.

Den mest kendte vej fra Haymarket i syd til The Rocks i nord er George Street. Her kører letbanen, og undervejs kommer man forbi Event Cinemas, byens rådhus, Queen Victoria Building med togstationen Town Hall og lidt længere nordpå togstationen Wynyard. Øst for Queen Victoria Building ligger indkøbscenteret Westfield med Sydney Tower Eye, den lille gågade Pitt Street Mall og den smukke arkade The Strand Arcade fra 1892. Går man lidt længere østpå, kommer man til den smukke park Hyde Park, som har nogle rigtig flotte træer og ligger lige ved siden af St Mary's Cathedral.

Fortsætter man nordpå, ender man i området omkring Sydney Harbour Bridge og Circular Quay, hvorfra alle færgerne sejler. Her er altid mange mennesker, og desværre ligger her oftest også et krydstogtsskib, som ikke ligefrem pynter i den lille havn. Øst for Circular Quay ligger Sydney Opera House og Botanisk Have, og vest for færgelejerne finder man det hyggelige område The Rocks. Hvis man fortsætter under broen og går vestpå, kommer man til områderne Barangaroo og Pyrmont med Darling Harbour, som også er en del af centrum.