Australien og Sydney

Australien består af kontinentet Australien, øen Tasmanien og omkring 8.000 småøer. Landet grænser op til Papua Ny Guinea, Indonesien og Østtimor mod nord, Salomonøerne og Vanuatu mod nordøst og New Zealand mod sydøst. Arealmæssigt er Australien med 7.692.024 km² verdens sjettestørste land, men landet har kun ca. 26,5 mio. indbyggere. Hovedstaden er Canberra, som ligger mellem Sydney og Melbourne, og byen blev valgt som hovedstad for ikke at skulle vælge den ene frem for den anden af de to.

Australien består af seks delstater, og Sydney, hvor vi skal bo i to måneder, er hovedstad i delstaten New South Wales. Sydney har indtil for ganske nylig altid været Australiens største by med ca. 5,3 mio. indbyggere, men grundet en teknikalitet er den nu landets næststørste by, idet Melbourne sidste år overhalede den med 18.700 indbyggere. Sydney ligger på Australiens østkyst, knap 1.000 km nordøst for Melbourne; byen omgiver Port Jackson, der er verdens største naturlige havn, og den breder sig ud mod nationalparken Blue Mountains i vest. Det er en rigtig storby, hvor omdrejningspunktet er det store havneområde, hvor mange turister kommer til byen for at gå ombord på et af de mange krydstogtsskibe, og i centrum finder man mange restauranter og butikker, som vi kender det fra Europa og Nordamerika. Det er en by med mange bakker, men det er heldigvis nemt at komme rundt, da Sydney har en meget effektiv offentlig transport.

Sydney har et fugtigt subtropisk klima med varme eller meget varme somre, men da vi kommer i starten af februar, oplever vi nu ikke rigtig høje temperaturer. Lige da vi kommer til byen, har vi et par dage med voldsomt regn- og tordenvejr, og vi kan læse os til, at der er fire mennesker, der bliver ramt af lynet, da de søger ly under træerne i Botanisk Have; de overlever heldigvis. Vi betaler en noget højere husleje her, end vi gjorde i Melbourne, men ellers virker det til, at prisniveauet på restauranterne er, som vi kender det. Vi finder i øvrigt ud af, at Australien har verdens højeste pris på cigaretter, idet en pakke koster 118 kr. Der er ikke noget at sige til, at vi ikke ser mange, der ryger.

Du kan se de steder, vi har besøgt, på Google Maps >>