Atacamaørkenen

Atacamaørkenen

Vi beslutter os for at besøge Atacamaørkenen i det nordlige Chile. Ørkenen ligger på et plateau, der dækker en landstribe på 1.000 km langs Chiles stillehavskyst vest for Andesbjergene. Det er den tørreste ørken i verden og den eneste rigtige ørken, der har mindre nedbør end polarørkenerne. Det meste af ørkenen består af stenfyldt terræn, saltsøer og lava.

Vi tager afsted fredag den 4. marts og er hjemme igen mandag den 7. marts. Vi bestiller en Uber til at hente os fredag morgen for at køre os i lufthavnen, hvorfra vi har en totimersflyvetur med det chilenske flyselskab Sky Airlines til den lille lufthavn Calama. 

Vi har ikke helt styr på, hvordan vi kommer videre herfra, men det er hurtigt løst, for da vi kommer ud af lufthavnen, står der en række sælgere fra de forskellige selskaber, som tilbyder transport med minibusser til den lille ørkenby San Pedro de Atacama, hvor vi skal bo. Vi vælger selskabet Transvip og køber en returbillet. De vil køre os direkte til vores hotel, og efter at have fået information om vores fly om mandagen får vi med det samme et klokkeslæt, hvor vi vil blive samlet op igen for at komme retur til lufthavnen. Vi kører omkring en time og tre kvarter gennem ørkenen og bliver sat af ved hotellet.

Mandag formiddag er vi de første, der bliver samlet op, men der går en hel time med at komme ud ad byen, da chaufføren har store problemer med at finde ud af, hvor folk bor, til trods for at vi kun er otte passagerer. Vi når dog frem til lufthavnen i god tid, og vi må vente på, at Sky åbner for tjek-in. Vi spiser en sandwich i lufthavnen, har en fin flyvetur og tager en taxa hjem, da vi når frem til Santiagos lufthavn.