Santiagos forskellige områder

Santiago områder

Vi bevæger os mest rundt i områderne Lastarria, det historiske centrum og Bellavista, men der bliver også tid til et par andre besøg.

Vi besøger området Yungay nogle gange i forbindelse med vores ture med guiden Roger, og da vi går hjem derfra, får vi først en juice på Cafe Copenhague, hvorefter vi kommer igennem Barrio Brasil, hvor vi spiser frokost på Plaza Brasil. Området Patronato ligger lige vest for Bellavista, og her er vi kun ovre en enkelt gang, da her mest er en masse gadesælgere og ikke så spændende butikker. Barrio Paris-Londres syd for det historiske centrum besøger vi på den guidede gåtur i centrum og er et smut derovre en enkelt gang mere, men det er et meget lille område, så der er ikke så meget at se. Området Barrio Suecia ligger ude ved indkøbscenteret Costanera, og her er rigtig hyggeligt med flere bistroer og en lidt fransk stemning. Vi finder en lækker comté og en god pølse, som vi køber med hjem. Området nord for Costanera, der er byens finansdistrikt, kaldes i øvrigt for Sanhattan, som er en sammentrækning af ordene Santiago og Manhattan.

Barrio Italia ligger sydøst for Lastarria, og det tager en god halv time at gå derud. Vi er derude to gange, da det er rigtig hyggeligt. Hovedgaden Av. Italia er fyldt med gode restauranter, heraf mange italienske, flere isbarer, hyggelige butikker og ikke mindst en række små galerías (arkader) med små specialbutikker, hvor vi køber ost og serranoskinke. Den ene gang spiser vi brunch i en af disse arkader, og den anden gang får vi en gang pasta i restauranten Bar Italia. Vi er heldige at få et bord, da det er lørdag, og efter vi har sat os, danner der sig hurtigt en lang kø. Det bliver også til en enkelt is ved en af isbarerne.

Parque Forestal, som ligger lige nord for vores lejlighed, er en bypark, som strækker sig over flere områder af byen og går langs floden Mapocho. Her er altid mange, som går tur, og også mange hundeluftere, og det er her byens kunstmuseum ligger og også den franske restaurant Castillo Forestal.