Cerro Santa Lucía

I den vestligste del af Lastarria på grænsen til det historiske centrum ligger bakken Santa Lucia, som er en offentlig park med en fantastisk udsigt over Santiago med Andesbjergene i baggrunden. Det er en bakke, som blev dannet af en vulkan for omkring 15 millioner år siden, og den blev erobret af Santiagos grundlægger, spanieren Pedro de Valdivia, den 13. december 1540 og blev senere brugt i forsvaret af byen. 

Første gang, vi går derop, skal vi registreres ved indgangen med vores pasnummer, hvilket, vi synes, er noget pjat, så det får vi dem overtalt til at droppe. Her er rigtig hyggeligt med flere stier, et lille fort og et rigtig flot springvand i den modsatte ende af, hvor vi går ind. Jens Peter går hele vejen op til toppen, mens Hanne bliver lidt længere nede.

Vi er imidlertid nødt til at gå derop en gang mere for at få det hele med. Da vi mødes med Elwin, som vi mødte i Oaxaca, viser han os nemlig nogle billeder, som han har taget deroppefra, hvor man kan se nogle af bjergene med sne på; den vinkel fandt vi ikke. Det lykkes i andet forsøg, og denne gang går Hanne hele vejen med op til toppen.