Cajón del Maipo

Maipo

Vi vil gerne besøge Andesbjergene, som jo ligger meget tæt på Santiago, og bestiller en tur gennem Viator.com til Cajón del Maipo; en slugt, som går ind i bjergene langs floden Maipo.

Vi bliver hentet af guiden Julio, og med på turen er også Cameron, Jeff og Esther. Cameron er fra Florida, og han forsøger at slå verdensrekorden om at være den yngste mand, som har besøgt alle verdens lande. Han er 21 og har besøgt 72 ud af 195 og har treethalvt år endnu til at slå rekorden. Den yngste, som har besøgt alle lande, var i øvrigt en 21-årig kvinde. Jeff og Esther fra Nebraska er i starten af 70’erne og har et mål om 80 lande, inden de fylder 80. De skulle i øvrigt have været på et krydstogt til Antarktis, som blev aflyst i sidste øjeblik, da nogle af besætningsmedlemmerne havde fået corona. Nu tager de i stedet nogle dage i Chile og sejler derefter fra Valparaíso til Buenos Aires.

Vi starter med et besøg i den lille by San José, hvor vi går en lille tur og ser byens kirke og torv. Derefter fortsætter vi op gennem slugten og holder ind et sted, så vi kan se en mindre gletsjer. Til sidst når vi frem til dagens højdepunkt; Maipo-reservoiret, hvor vandet har den mest fantastiske farve. Vi går en tur og er glade for, at vi har jakker med, da det er temmelig koldt. I programmet står der, at der vil blive serveret vin og snacks, men det er åbenbart droppet på grund af corona.

På vej tilbage holder vi ind et sted, hvor vi får serveret en empanada, som skal gøre det ud for dagens frokost – vi havde forventet noget lidt andet. De ansatte på stedet er i øvrigt ikke særlig høflige og vil have betaling for, at vi bruger toilettet. Det er vores guide heller ikke specielt tilfreds med, men han betaler for os allesammen. Vi har det nu rigtig hyggeligt med de andre, mens vi spiser, og hører om alle deres rejser. Sidste punkt på programmet er et stop ved et berømt ishus i schweizerstil, hvor vi køber en lækker is for egen regning.

Vi har en hyggelig dag med de andre deltagere, guiden er god, og vandet ved Maipo-reservoiret var virkelig flot. Vi havde dog troet, at der ville være lidt flere stop, hvor vi kunne se lidt mere af bjergene, og vi synes ikke helt, at turen svarer til beskrivelsen.