Det historiske centrum

Det historiske centrum ligger lige vest for vores område Lastarria, så her kommer vi en del; det er et trygt område med mange butikker, hvor der altid er masser af mennesker. En stor del af området består af gågader, og her er ret hyggeligt. Det er i udkanten af dette område, at supermarkedet Lider ligger; her vi køber barselsgave til Line og Jakob; her Jens Peter køber sin telefon; og her vi hæver penge, da der ikke ligger nogen banker i Lastarria. Det er også i dette område, at fiskemarkedet ligger.

Den centrale plads hedder Plaza de Armas, som er virkelig flot med mange fine træer og nogle af Santiagos ældste bygninger. På den vestlige side af pladsen finder man byens domkirke Catedral Metropolitana de Santiago de Chile, som vi besøger; den er nu mere imponerende udefra end indefra. På den nordlige side ligger byens hovedpostkontor, hvorfra vi sender barselsgave hjem til Line og Jakob; her ligger også Museo Historico Nacional, som vi besøger på et tidspunkt; og byens rådhus. Dagen før den nye præsident skal tiltræde sit embede, er området foran rådhuset spærret af, og der er flere journalister og sikkerhedsfolk. Der kommer nogle prominente gæster, men vi finder ikke ud af, om det er den afgående eller den tiltrædende præsident, der er på besøg. På de to andre sider af pladsen ligger der primært restauranter og caféer, og i det sydøstlige hjørne af pladsen står der ofte et orkester, der spiller meget højt musik.

Ellers består området mest af mange fine historiske bygninger, som vi får en rigtig fin introduktion til, da vi er på den guidede gåtur i området, og som vi kommer forbi mange gange i vores tid i byen.