Ecuador og Quito

Ecuador ligger i det nordvestlige Sydamerika og grænser op til Colombia i nord, Peru i øst og syd og Stillehavet i vest. Ecuador omfatter også øgruppen Galápagos i Stillehavet, som ligger ca. 1.000 km vest for fastlandet. Landet har et indbyggertal på ca. 17 mio. indbyggere, som primært består af mestizer, hvilket vil sige personer, der har blandet europæisk og indiansk afstamning.

Ecuador kan inddeles i tre naturlige regioner, kysten, højlandet og amazonasområdet, og klimaet er meget forskelligt fra område til område, men eftersom landet ligger på ækvator, er der de enkelte steder ikke de store udsving hen over året, bortset fra at det i nogle perioder er regntid.

Den største by er havnebyen Guayaquil, som har et meget dårligt ry rent kriminalitetsmæssigt, mens Quito i den nordlige del af landet er Ecuadors hovedstad, og det er her, vi vælger at bo i to måneder. Quito, som ligger i provinsen Pichincha, har ca. 2 mio. indbyggere og ligger i 2.850 meters højde i Andesbjergene på østskråningen af den 4.759 m høje aktive vulkan Pichincha. Vi kan godt mærke, at vi er højt oppe, da vi hurtigt mister pusten, når det går bare en lille smule op ad bakke, men det er ikke så slemt, som vi havde frygtet. 

Der er en nogenlunde konstant temperatur på 18 grader om dagen og 10 grader om natten, men det er meget afhængigt af solen, hvor varmt det føles om dagen. Da Quito stort set ligger på ækvator, brænder solen meget skarpt, når den er fremme, og så er det vigtigt med kasket og solcreme. Om aftenen, når vi går ud, er det især i starten meget koldt, og vi må finde trøjer og de lidt tykkere jakker frem.

På Google Maps kan du finde mange af de steder, restauranter og cafeer, vi besøgte under vores ophold i Ecuador >>