Torre de Hércules

Byens mest berømte seværdighed, som også er på UNESCOs Verdensarvsliste, er Torre de Hércules, der ligger i den nordligste del af byen. Der er beviser for, at dette fyrtårn blev bygget af romerne i det 1. århundrede, og det siges at være det ældste fungerende fyrtårn i verden – størstedelen af fyrtårnet blev dog ombygget i det 18. århundrede. 

Vi er ude i området flere gange, da klipperne og ikke mindst Atlanterhavet er meget imponerende. Tårnet ligger på en pynt, og vi tager turen rundt to gange, hvor vi den ene gang sætter os på en bænk med en kage og en sodavand og nyder udsigten. Når man sidder der og kigger nordpå, er der kun Atlanterhavet at se på, da nærmeste land er Irland.

Vi besøger naturligvis også fyrtårnet en enkelt gang og går de 242 trin op til toppen, hvor der er en fantastisk udsigt over byen og kysten. Vi er de eneste besøgende, men vi får et fint lille foredrag, og guiden går med hele vejen op, da han skal spritte af efter os, hvad vi synes, er en lille smule overdrevet.