Menhires Polo Paz og turen derud

Menhires Polo Paz er en park, der ligger på den østlige side af det område, hvor fyrtårnet ligger på den vestlige side. Den første gang, vi går derud, er en dejlig solskinsdag i starten af september, og vi beslutter os for at tage turen hele vejen langs kysten på den østlige side af halvøen – vi ender med at gå i alt 13 km, inden dagen er omme. Vi går ned i lystbådehavnen og fortsætter ud til det lille fort, hvorefter man kommer til endnu en lystbådehavn. Der ligger en meget lang mole, som skærmer havnen mod Atlanterhavet, og den går vi helt ud for enden af. Vi fortsætter langs kysten og kommer forbi flere små strande med en del badende. Vi ser en del ældre mænd, som åbenbart foretrækker at bade uden tøj, og vi er tæt på at blive forargede, da vi på et tidspunkt ser en ældre nøgen mand svømme rygsvømning gentagne gange forbi en ung pige, som ligger på klipperne.

Der er nogle fine stenskulpturer i selve parken, men den største oplevelse er beliggenheden med de mange flotte klipper, og bølgerne der står ind. Vi finder ud af, at området, i hvert fald så længe det er varmt, tiltrækker flere af de nøgne mænd, som ligger rundt om på klipperne – især Jens Peter har svært ved at komme sig over det. Vi tager den direkte vej hjem gennem området Monte Alto til Praza de España. 

Vi tager den lange tur derud igen 1. juledag – dog uden molen – og vi sætter os på en bænk derude med en cola og noget chokolade. Det er nu blevet for koldt til solbadning.