Stranden

Vi går ofte en tur ned til stranden, da der er en bred promenade, så man kan gå en pænt lang tur. Den ligger i en lille bugt, der peger mod nordvest. Atlanterhavet rammer kysten uden nogen form for beskyttelse på vej ind, hvilket vil sige, at hvis man sejler lige ud med en båd fra midt på stranden, vil man ramme enten Grønland eller Canada. 

Stranden er delt i to. Til højre hedder stranden Oza, og den bruges primært af surfere, og til venstre hedder den Riazor, og den bruges primært af de badende. Vi nøjes med at kigge på begge dele. Vejret bliver ved med at være godt langt hen i september, og stranden bliver brugt flittigt, men det virker til, at folk er gode til at holde afstand. Allerlængst til venstre er der mest læ, og der holder vinterbaderne til, da vi når dertil. 

Den største oplevelse, vi har, er, da vi helt tilfældigt går derned den 28. oktober – det er en lun dag, og der er næsten ikke noget vind. Det viser sig imidlertid, at bølgerne er enorme, og at politiet har spærret store områder af. På den ene del af stranden går bølgerne så højt op, at stranden stort set er væk, og på stranden længere henne til venstre er der bygget store sandvolde for at holde vandet væk fra kørebanen – begge moler er helt spærret af, og bølgerne vælter ind over. Vi er meget imponerede, tager en frygtelig masse billeder og går rundt dernede i halvanden time, og vi er langt fra de eneste, der tager billeder. 

Vi tror, at dette vejrfænomen vil gentage sig, nu det er efterår og efterhånden også vinter, men det bliver aldrig så voldsomt som den første dag. Sandvoldene bliver ved at være der, og vandet går også længere op på stranden end i starten, og vi nyder stadig at kigge på vandet flere gange om ugen. Kort tid inden vi skal rejse, er der advarselsskilte på stranden, og vi forstår det ikke rigtigt, da vandet er helt roligt. Vi slår det op på Instagram, og der er en, der kan fortælle, at det skyldes, at det meget giftige gople-lignende dyr portugisisk orlogsmand er skyllet op på stranden, og den har giftige brændetråde på op til 10 meter, som kan være meget farlige – så blev vi så kloge.