Afrejse

Vi har lejligheden i A Coruña til mandag den 11. januar 2021, og vi beslutter os for, at vi vil se, om ikke vi kan komme til Porto i Portugal. Lige inden jul finder vi en lejlighed via Airbnb, og vi skriver til udlejer for at høre, om hun kan reservere den til os, indtil vi kommer lidt tættere på, da vi gerne vil være sikre på, dels at grænsen til Portugal ikke lukker, dels at Portugal ikke pludselig lukker ned. Hun er rigtig sød, og hun holder den til os, ind til 14 dage før, hvorefter vi booker den, da hun ikke mener, der er noget, der tyder på nedlukning. Vi undersøger, hvordan vi nemmest kan komme til Porto, som ligger tre timer væk i bil. Vi ender med at booke en chauffør, som kan køre os fra dør til dør, da det er billigere end selv at leje en bil, da det koster en del, når man skal aflevere bilen i et andet land, end der hvor man lejer den.

De sidste dage går med at få taget afsked med de forskellige steder. Vi får spist blæksprutter hos Mesón El Serrano og skinke- og ostetallerken hos La Leonesa, og vi får en sidste stout hos Malte og en sidste vermouth hos Universal. Dagen før vi rejser, får alle restauranter besked om, at de det næste stykke tid skal lukke hver dag kl. 18, så vi synes, det er et fint tidspunkt at rejse på. 

Vi får købt to store net i kinabutikken, da vi efterhånden har en del bagage. Eftersom vi bliver kørt hele vejen, behøver vi ikke at tænke så meget over, hvor meget vi tager med – vi har jo købt en lampe, en Nespresso-maskine og en del ting til køkkenet, og da der intet var i lejligheden, da vi kom, tager vi alt med, hvad vi har købt af husholdningspapir og madvarer. Vi overdrager lejligheden til Isabel kl. 10.30, og chaufføren henter os kl. 10.45; biler er nemlig ikke tilladt i vores gade efter kl. 11.00.