Vores område

Vores område

Vi bor i den nordligste del af A Coruña på en lille halvø, så vandet er tæt på, uanset hvor vi går hen. Det betyder også, at vi ofte kan høre mågerne fra vores lejlighed, som ligger i gågadekvarteret ved det lille torv, der er foran kirken San Nicolas. Spanierne opholder sig meget ude og stopper ofte op på gaden og snakker med hinanden, og så længe solen skinner, er der altid fyldt op på caféen på torvet, hvor man mødes til en kop kaffe, så der er en rigtig hyggelig stemning.

Vores område har mange hyggelige små gader og rigtig mange spisesteder. Som i det meste af A Coruña er der mange flotte facader med glasbalkoner, og man finder også mange eksempler på de flotte dørhammere, som er formet som en hånd, der holder om et æble. Den brede shoppinggågade, som vi vælger at kalde Strøget, ligger et minut fra vores gadedør, og især strækningen hen mod Praza de María Pita er rigtig hyggelig.

Går man til venstre, når man kommer ud af vores gadedør, er der ca. syv minutters gang til stranden, og går man til højre, er der tre minutter ned til lystbådehavnen – inden da kommer man først til restaurationsgaderne og derefter til Strøget, og der ligger en dejlig isbutik nede på hjørnet, hvor man lige kan smutte ned og hente et bæger is om aftenen. Hvis man drejer til venstre ned af Strøget, kommer man først til den store plads Praza de María Pita og derefter til den gamle bydel; drejer man til højre, kommer man til den sydlige del af A Coruña. 

I forhold til Denver og Granada fylder de hjemløse og tiggerne meget lidt i gadebilledet. Der går nogle enkelte unge afrikanske mænd rundt i restaurationsgaderne, som forsøger at sælge lightere, og der sidder også en tigger på trappen over for vores dør, men han sidder bare med en kop og siger ingenting. Foran supermarkedet Gadis holder der et par tiggere til, men de finder hurtigt ud af, at vi ikke giver noget.

Vi er enige om, at lejligheden, bortset fra støjen, ikke kan ligge mere perfekt, området virker fuldstændig trygt, og vi oplever aldrig selv den mindste ballade, mens vi bor her.