Lockdown

Spanien indfører udgangsforbud fra den 25. oktober, og det holder resten af den periode, vi bor i A Coruña. Det betyder, at man ikke må gå ud fra kl. 23.00-6.00, hvilket så også betyder, at alle restauranter og barer skal lukke kl. 23.00. Det har ikke den store betydning for os, da vi aldrig går sent hjem – tværtimod er det en fordel, da vi får mere ro i gaden. Vi ser nu aldrig nogen form for kontrol, og vi hører også enkelte, der går lidt senere hjem, men omkring midnat er der nu oftest stille. Vi snakker med en af restauranterne på et tidspunkt, og for dem er det et stort problem at skulle lukke så tidligt, da spanierne er vant til at gå meget sent ud at spise, så de frygter, at mange helt vil blive væk, når de ikke kan komme på det tidspunkt, de plejer.

En anden ting, som også bliver indført, og som er noget mere irriterende for os, er, at A Coruñas kommunegrænse bliver lukket, hvilket betyder, at vi ikke kan komme på nogen af de udflugter, vi ellers havde snakket om. Vi ville gerne have besøgt både Santiago de Compostela og stranden Playa de Las Catedrales, men det må vi så gemme til en anden gang.

Restauranterne i byen har det hårdt, både på grund af den tidligere nedlukningsperiode, men også fordi Galicien har haft meget færre turister i 2020, end de plejer. Der har også siden foråret været restriktioner i forhold til, hvor mange gæster der må være både indenfor og udenfor, og især et sted som Malte tager det meget alvorligt og har spærret hele baren og hvert andet bord af. Mandag den 2. november går branchen på gaden for at demonstrere mod en eventuel kommende nedlukning. De mødes på Praza de María Pita, hvor der er taler, og de går derefter i optog gennem byen – alt foregår stille og roligt, og folk er gode til at holde afstand. Desværre hjælper det ikke, for regeringen indfører en nedlukning af restauranterne fra og med den 7. november og foreløbig fire uger frem.