Lystbådehavnen

Lystbådehavnen ligger ganske få minutters gang fra vores lejlighed, og vi er næsten et smut forbi hver dag på et eller andet tidspunkt. Når man kommer ud af vores gadedør, drejer man til højre, krydser Strøget, og så er man dernede. Der ligger restauranter og barer hele vejen hen ad Avenida Marina, der er udendørsservering alle steder, og næsten uanset vejret sidder der altid nogen. Der går en vej mellem det brede fortorv med restauranter og selve havnen, men da det kun er busser og taxaer, der må køre der, så generer det ikke rigtigt. Når solen skinner, sætter vi os tit og får et glas hvidvin eller en øl, en enkelt gang spiser vi på Petite Bretagne, og ellers sætter vi os på en bænk og spiser en is. 

Selve havnen er rigtig smuk, med masser af sejlbåde og ikke mindst de flotte røde fiskerbåde, som kommer ind midt på eftermiddagen efter at have afleveret dagens fangst i industrihavnen. Vi går ofte ad den flotte og meget brede promenade langs havnen ud til molen, hvor der altid står folk og fisker. Derfra er der en fantastisk udsigt ind til byen med alle de flotte glasbalkoner, og kigger man til venstre, er der et fint kig til det lille fort Castelo de Santo Antón. Det er også hyggeligt at se fiskerbådene komme ind eller lodsbådene på vej ud, og ved solnedgangstid er her også flot – ved juletid er der flere af sejlbådene, der sætter små lys i masterne.

Havnen virker ikke speciel travlt, og vi snakker om, hvordan her er, når det ikke er coronatid, da vi kan forestille os, at det er meget anderledes. Vi læser os til, at der normalt er flere krydstogtskibe, som lægger til, og de er her i hvert fald ikke nu. Det er i øvrigt ikke muligt at bevæge sig rundt i industrihavnen, da der alle steder er spærret af for uvedkommende, så vi kan kun besøge lystbådehavnen.