The Garden Café

Vi spiser på The Garden Café den første aften i byen, og det er et af de steder, vi kommer til at besøge allermest. De har åben hver dag, undtagen under lockdown, fra kl. 7-21, og de har uden sammenligning den pæneste restaurant i byen. Når man kommer ind ad døren, er der et lokale med et par borde og en række reoler med brugte bøger, som man er velkommen til at låne med hjem. Går man lige ud, kommer man ind i et lille lokale, hvor man kan købe kaffe og kager, og går man til højre, kommer man ind i et større butikslokale, hvor man kan købe souvenirs, brugskunst og også lidt tøj. Selve restauranten er som flere af de andre restauranter i byen i kolonistil og dermed bygget op omkring en have – haven er meget frodig og velholdt, og der er gjort meget ud af hyggen med billeder, planter og stearinlys rundt på væggene.

De har den bedste morgenmad i byen, og de er gode til at holde kvaliteten hele vejen igennem. De har også gode caféretter som sandwich, burger og diverse pastaretter – det eneste, der er lidt en skam, er, at menukortet ikke rigtig skifter, og at de ikke har nogle lidt finere retter, da det virker til, at de har råvarerne og kokken til det. Vi får leveret ca. én gang om ugen under lockdown, og de har et vindue ud mod gaden, hvor man kan hente smoothies, kaffe, kage m.m., og der kommer vi også rimelig tit – vi sætter os derefter op i Parque Central. De har i alt lukket i 2,5 måneder, og de er nødt til at afskedige seks ud af 20 ansatte. Så snart de åbner igen, er vi tilbage – i starten skal man bestille bord, og de ansatte har både maske og visir på, men efterhånden kan man bare komme ind fra gaden, og de bløder også lidt op. Man skal dog have målt sin temperatur, når man kommer ind, men den er tit nede på 34-35 grader, så det fungerer ikke rigtigt.

Da vi begynder at komme rimelig tit efter åbningen, ender vi med at snakke lidt med ejerne. Damien kommer fra Californien og læste et semester i Managua, hvor han mødte Xiomara – de blev kærester og besluttede i 2007 at åbne en café i Granada. De har fra starten lagt vægt på sund mad, lokale leverandører, bæredygtighed, og at de gerne ville hjælpe med at skabe job i lokalsamfundet.

I slutningen af perioden får vi en aften en gratis øl og en anden aften en gratis dessert, da de gerne vil takke os for vores støtte gennem hele perioden. Vi spiser aftensmad på caféen den sidste aften i byen, så vi kan slutte, hvor vi startede.