Klimaet

Nicaragua har tropisk klima, hvilket vil sige, at temperaturen er rimelig ens året rundt – omkring 30-32 om dagen og 25 grader om natten – det køligste tidspunkt er lige omkring solopgang. Vi vænner os aldrig rigtig til varmen, da det største problem er, at det aldrig bliver køligt – det kunne være rart, hvis man bare en enkelt gang kunne have brug for at tage en trøje på. Vi sveder, selv når vi går hjem om aftenen kl. 22. Solen står i øvrigt op kl. 5.30-6.00 og går ned kl. 17.45-18.15 uden de store udsving hen over året.

Vi bruger ikke solcreme, da vi meget sjældent opholder os direkte i solen – de lokale går også alle i skyggesiden. Til trods for det bliver vi alligevel solbrændt – især Jens Peter får masser af sol på overkroppen, når han sidder og arbejder inde i skyggen, men tæt på haven, hvor der er sol.

Vi skulle være rejst lige inden regntiden, men ender jo med at være der noget længere. Vi kommer dog til at glæde os til lidt regn og køber også et par paraplyer, men vi bliver slemt skuffede. I måneden op til regntiden stiger luftfugtigheden markant, og varmen bliver endnu værre – de lokale synes også, at det er hårdt. Da regnen endelig kommer, regner det så lidt, at vi slet ikke synes, det kan kaldes regntid. Der kommer nogle enkelte virkelig kraftige byger, der giver en masse vand, hvor det vælter ud af vores nedløbsrør og ned i den rende, der går langs haven, og hvor vandet bliver ledt ud på gaden, men ofte varer en byge kun fem-ti minutter, og flere dage kommer der slet ikke regn. Vi får at vide, at der sjældent kommer så meget regn i Granada, men at der kommer mere syd for byen og oppe i bjergene. Vi kan også se, når vi er ude at køre med Francisco, at der er blevet mere grønt, end da vi kom.