Timaru og Akaroa

Søndag den 3. december kører vi fra Nugget Point til Timaru, hvor vi har booket den sidste overnatning, inden vi skal tilbage til Christchurch.

Vi starter dagen med at gå en tur i Sinclair Wetlands, som er et meget smukt vådområde med anlagte stier, så man kan gå tørskoet omkring, og derefter besøger vi flere smukke strande, bl.a. Hamden Beach med de imponerende Moeraki Boulders. Vi gør også holdt i byen Oamaru, hvor det skulle være muligt at se pingviner. Det er dog for tidligt på dagen, så vi må nøjes med nogle sæler.

Vi når frem til Timaru og tjekker ind på Bay Viaduct Motor Lodge. Vi spiser aftensmad på The Bay Hill Bar Restaurant og går derefter gennem en større park for at komme ned til byens mole, der er kendt for, at man her kan se little blue penguins, på dansk dværgpingviner, gå i land hver aften i perioden oktober til marts.

De fisker i havet i løbet af dagen og går i land omkring solnedgangstid, og da de er verdens mindste pingvinart, der kun bliver op til 35 cm høje, skal man være heldige for at se dem. Der er samlet en del mennesker nede på molen, og vi går frem og tilbage i en god times tid og er glade for, at vi har taget de tykke jakker på, da det er temmelig koldt. Vi ser en enkelt pingvin, der gemmer sig inde mellem nogle sten, men vi kan ikke se meget af den. Vi indstiller os på at gå hjem, da solen går ned, men der kommer en mand fra kommunen, som siger, at vi endelig skal blive stående, da han er helt sikker på, at der kommer nogle om 10 minutter. Og ganske rigtigt – der kommer to små pingviner op af havet, og de går hen over sandet i vores retning. Det er desværre blevet så mørkt, at de er svære at fotografere, men vi ser dem.

Næste morgen, mandag den 4. december, kører vi efter morgenmad på Coffee Culture mod Christchurch. Inden vi når helt hjem, besøger vi dog byen Akaroa, som ligger på en lille halvø sydøst for Christchurch. Det er en flot køretur dertil, og byen ligger rigtig smukt ved French Bay. Byen er hyggelig, vi får en god frokost på Ma Maison Restaurant, kører ud til det lille fyrtårn, som desværre er ved at blive istandsat, og så går turen hjem.

Vi handler i New World, kører hjem med bagage og indkøb, afleverer bilen, og så er det ellers hjem og slappe af efter otte fantastiske dage med store naturoplevelser.