Lake Tekapo og Mount Cook

Mandag morgen den 27. november går vi ned og henter vores lejede bil og kører derefter til Lake Tekapo, som ligger ca. 225 km sydvest for Christchurch. Denne smukke sø har et areal på 83 kvadratkilometer og ligger 710 meter over havets overflade, og vi kører til den sydligste ende af søen, hvor man finder byen af samme navn, og parkerer bilen.

Vi følger derefter en gangsti, går over en lille bro og ud til søbredden, hvor der ligger en lille charmerende kirke, The Church of the Good Shepherd. Her er rigtig kønt, og her oplever vi første gang de blomstrende lupiner i forskellige lilla og lyserøde nuancer, som vi kommer til at se mange gange på vores tur, hver gang vi er i nærheden af vand. Vi får derefter en hyggelig frokost på restauranten TLV Restaurant & Bar.

Efter frokosten kører vi videre til den næste store sø, Lake Pukaki. Her følger vi vejen langs den vestlige søbred helt op til Mount Cook, der med sine 3.724 meter er New Zealands højeste bjerg. Det er en smuk køretur, da vi hele vejen kan nyde synet af det snedækkede bjerg for enden af søen, og vi holder ind flere gange for at tage billeder. Vejen slutter i en lille by, hvor vi forgæves leder efter en kop kaffe, og da vi ikke har planer om at vandre i bjergene eller bestige Mount Cook, kører vi den samme vej tilbage.

Vi har vores første overnatning i den lille by Twizel, og her kan vi få en kop kaffe på Poppies Cafe. Der er ikke det store udvalg af restauranter i byen, og her ser hyggeligt ud, så vi bestiller bord til lidt senere og kører derefter hen til vores motel The Lakes Motel Twizel. Vi bliver taget godt imod og får udleveret en lille flaske mælk til kaffen; det finder vi efterfølgende ud af, at man ofte bliver tilbudt, når man bor på motel. Det er noget nemmere at tjekke ind, end hvad vi har været vant til, da vi bare skal betale og hverken vise pas, udfylde papirer eller skrive under nogen steder – det gælder alle de steder, vi overnatter. Vi får parkeret foran værelset og går hen til Poppies Cafe, hvor vi får rigtig lækker mad. Jens Peter får laks, Hanne får lam, og vi får en rigtig god betjening.