Bluff, Kaka Point og Nugget Point

Lørdag den 2. december spiser vi morgenmad på Sandfly Cafe i Te Anau og kører derefter sydpå med et hurtigt stop i den lille by Manapouri. Vi fortsætter til den sydligste del af øen og følger så vidt muligt kysten mod øst. Vi gør holdt ved stranden ved Monkey Island, inden vi kører til byen Bluff, som ligger ud til havet, og her besøger vi et lille fyrtårn og tager en kop kaffe. Vi fortsætter mod Kaka Point og gør holdt flere steder for at nyde udsigten over havet.

Vi når frem til Kaka Point, og her har vi booket en enkelt overnatning på Nugget View Kaka Point Motel, hvor fårene går i baghaven. Der er kun en enkelt restaurant i byen, The Point Cafe, Bar and Shop, og den lukker allerede kl. 20.00, så vi skynder os straks at gå ned og få noget at spise. Maden er udmærket, øllen er kold, og efter et besøg på stranden går vi op ad bakken til vores motel igen. Der sker ikke rigtig noget i denne lille by.

Næste morgen, søndag den 3. december, starter vi med at køre lidt tilbage, hvor vi kom fra dagen før, til Nugget Point, som er et utrolig flot udsigtspunkt med et lille fyrtårn ude på spidsen. Vi har en god gåtur frem og tilbage, selvom vi bliver blæst godt igennem. Derefter kører vi til byen Balclutha, hvor vi får morgenmad på The Gate Cafe, inden vi kører videre nordpå.