På tur i den sydlige del af Sydøen

Christchurch - New Zealand tur mod syd

New Zealand er især kendt for sin fantastiske natur, og vi bliver hurtigt enige om at leje en bil, så vi kan køre rundt på Sydøen. Da vi kigger på et kort og begynder at planlægge, finder vi ud af, at vi nok er nødt til at tage på to ture.

Den første tur skal gå til den sydlige del af øen, og vi beslutter os for syv overnatninger undervejs og booker de fem første hjemmefra, da det er steder med mange turister. Vi tager afsted mandag morgen den 27. november og er tilbage igen mandag den 4. december sidst på eftermiddagen.

Vi lejer bilen hos Ezi Car Rental og er lidt spændte på, om de vil bede om et internationalt kørekort, når vi henter bilen. Jens Peter har et, men det er ikke længere gyldigt, eftersom det kun er gyldigt et år og kun kan udstedes i Danmark. De beder heldigvis kun om det danske kørekort, og vi får i øvrigt en ualmindelig god service.  

Det går over al forventning med at køre i venstre side, da alle kører utrolig pænt, og da de fleste veje kun har én bane, og folk kun overhaler de steder, hvor der er lavet en bane til det. Det hjælper også, at bilen er med automatgear, og at der er indbygget gps. Alle veje er i øvrigt vedligeholdte, der er alle steder rigtig pænt uden affald i vejsiden, og så er der ufattelig mange får alle steder.