Lyttelton

Lyttelton, der er Christchurch’ havneby, ligger ca. 15 km sydøst for centrum, og da det er nemt at tage en bus dertil fra busterminalen, beslutter vi os for et besøg tirsdag den 14. november; bus nr. 8 kører dertil på en halv time.

Vi bliver sat af tæt på hovedgaden og finder hurtigt ud af, at Lyttelton med ca. 3.000 indbyggere er en ret lille by. Byen er i øst omgivet af vand og i vest af den 500 meter høje bjergkæde Port Hills, der adskiller byen fra Christchurch, og det er ganske kønt med husene på byens skråninger. Havnen er dog meget dominerende med meget industri, og det er også her, krydstogtskibene med besøgende til Christchurch lægger til.

Vi går op og ned ad hovedgaden et par gange, besøger et par butikker og tager noget at drikke på Lyttelton Coffee Co. Da der ikke er så meget at se på, som vi havde regnet med, beslutter vi os for at tage en færge over til Diamond Harbour, der ligger lige over for Lyttelton. Vi kan bruge vores buskort, og det er en kort sejltur på 20 minutter.

Fra færgelejet skal vi gå temmelig meget op ad bakke for at komme til byen, og da vi når til Diamond Harbour Eatery & Bar, beslutter vi os for, at det er tid til frokost. Maden er ikke noget særligt, men det er et meget hyggeligt sted, hvor de lokale kommer forbi til frokost. Da vi har spist, går vi en tur, inden vi går ned til færgen igen for at sejle tilbage til Lyttelton. Derfra tager vi bussen tilbage til Christchurch efter en ganske hyggelig dag.