Peru og Arequipa

Peru ligger i den nordvestlige del af Sydamerika og grænser op til Ecuador og Colombia mod nord, Brasilien mod øst, Bolivia mod sydøst, Chile mod syd og Stillehavet mod vest. 

Peru har en befolkning på ca. 31,2 mio., hovedstaden er Lima, og Arequipa i den sydlige del af landet er Perus næststørste by med ca. 800.000 indbyggere, og det er her, vi skal bo de næste to måneder. Byen ligger i 2.335 meters højde ved foden af den 5.822 høje vulkan Misti, som sidst var i udbrud i 1985. Denne vulkan ligger nordøst for byen og er den, der ligger tættest på centrum. Den snedækkede vulkan Chachani ligger mod nordvest og er den højeste vulkan i regionen Arequipa, og Picchu Picchu, en inaktiv vulkan, ligger mod øst. Byen er dermed omgivet af tre vulkaner, hvilket gør udsigten helt speciel. 

Arequipa ligger i en ørken, og det mærker vi på flere måder. For det første er luften utrolig tør, hvilket betyder, at vi hurtigt bliver meget tørstige, selv om vi lige har drukket et glas vand, inden vi går hjemmefra. Det betyder så også, at vores vasketøj tørrer meget hurtigt, selvom det ikke hænger i solen. For det andet samler der sig meget støv rundt omkring. Jens Peter fejer i stuen flere gange om ugen, og vi finder aldrig ud af, hvordan støvet kommer ind. Vi kan også mærke det, når vi går på de gamle fliser inde i byen; støvet gør, at de bliver meget glatte, så man skal passe på ikke at glide.

Vi er i Arequipa i vintermånederne, hvilket skulle være de bedste, da det regner en del om sommeren. Temperaturen ændrer sig ikke meget hen over året, og vi har ca. 20-22 grader om dagen, som grundet den skarpe sol føles meget varmt. Temperaturen falder dog hurtigt, når vi når hen sidst på eftermiddagen og kommer ofte ned under de 10 grader om aftenen, hvilket føles ret koldt, når der ikke er varme i lejligheden. Det skyldes nok både højden, og at vi bor i en ørken. Det betyder, at vi må tage både trøjer og jakker med, hvis vi går ind til centrum om eftermiddagen og bliver derinde for at spise til aften.

Arequipa er i øvrigt en meget sikker og rolig by; gader og fortove er rene, vi ser ikke mange gadehandlere, kun meget få tiggere og ingen hjemløse – i hvert fald ikke i de områder, vi går rundt i.

På Google Maps kan du finde mange af de steder, vi besøgte under vores ophold i Peru.