Frida Kahlo-museet

Vi har købt billetter hjemmefra til kl. 10.00, og vi ankommer til museet, en halv time før de åbner, så vi går en lille tur i området først. Museet ligger i det hus, hvor malerne og ægteparret Frida Kahlo og Diego Rivera boede sammen fra 1929-1954, og det var oprindeligt Fridas barndomshjem. Huset kaldes La Casa Azul (Det blå hus), og det er virkelig smukt – det samme gælder haven. Da Frida Kahlo døde, havde hun skrevet i sit testamente, at hendes ønske var, at huset skulle laves om til museum – hun blev kun 47 år.

Frida Kahlo var en meget kendt maler og aktiv kommunist; hun er virkelig en person, som mexicanerne er stolte af, og man kan købe souvenirs med hendes portræt alle steder. Hendes arbejde var baseret på personlige erfaringer og portrætterede ofte smerte og kvinders barske liv – 55 af hendes 143 værker var selvportrætter. Frida Kahlo var invalid det meste af sit liv, da hun blev ramt af polio og sidenhen var ude for en trafikulykke, så hendes kørestol og krykker står i huset, og der er også en udstilling med hendes tøj, hvor man kan se de korsetter, hun var nødt til at gå med.

Vi nyder vores besøg og bruger ca. en time i huset og haven. Sal venter på os udenfor, og vi går derefter en tur alle tre.