Vores lejlighed

Vores lejlighed ligger på Amsterdam nr. 15 på 4. sal i lejlighed nr. 401. Der er elevator, og der er fire lejligheder på hver etage, hvor vores vender ud mod Amsterdam, hvilket er en stor fordel. Der er en vagt i bygningen, hvilket der er i de fleste bygninger her i området. Vores vagt er vældig flink, men taler kun spansk. Det er vores indtryk, at hans primære opgave er at lukke bilerne ind i garagen, da han sjældent sidder ved skranken, når vi kommer. Det kan i øvrigt godt være lidt irriterende, da alle biler i gaden dytter, når de vil lukkes ind, og det gælder også midt om natten.

Når man går ind i lejligheden, kommer man direkte ind i en stor stue på venstre hånd med flere store skabe og chatoller, et aflangt spisebord i træ og en topersoners sofa med sofabord. Det undrer os lidt, at der kun er en sofa til to personer, da der er seks sovepladser. Både spisebordet og sofabordet vil man nok betegne som rustikke, da de er fyldt med dybe huller og revner, hvilket gør det svært at tørre dem rent for eksempelvis krummer. Der er en forholdsvis stor, men meget smal altan med skydedøre, hvor vi ofte får besøg af både fugle og egern. Der er masser af træer på Amsterdam, og her på 4. sal kigger vi direkte ud i trækronerne og bliver vækket af fuglenes kvidren om morgenen.

Vi fodrer fugleneTil højre for hoveddøren er et pænt nyere køkken med et stort gaskomfur og -ovn samt mikrobølgeovn. Lokalet er virkelig smalt, og man kan knap nok gå forbi hinanden derude. Der er et par gryder og pander og nogle virkelig gode knive, men derudover er der ikke mange ting i skabene, så vi får ikke rigtig lavet mad, mens vi bor her. Vi laver varm mad et par gange, men derudover bliver det kun til sandwich og hyggemad (flute, pate, ost, pølse og vin) ca. en gang om ugen. Det hænger også sammen med, at udvalget af restauranter er så stort og prisniveauet så lavt. Der er en ekstra vandhane, hvor vandet er filtreret, og den bruger vi til madlavning, kaffe og te – vi drikker kun vand på flaske. Vandet i den anden hane bruges kun til opvask og rengøring. Vi spørger Sal – en guide, vi lærer at kende – om han drikker vand fra hanen, men han svarer, at han kun drikker flaskevand. Han synes dog, at vi er heldige, at vi har filtreret vand, da det langt fra er alle, der har det.

Lejligheden er meget større, end vi har brug for, da der er tre soveværelser og to badeværelser, men det skyldes, at udvalget i det område, hvor vi ville bo, var forholdsvis lille, og at vi ved flere af de andre lejligheder kunne læse os til, at der eksempelvis var problemer med at få varmt vand i bruseren eller andet. Vi vælger at sove i det soveværelse, der vender ud mod Amsterdam – dette værelse har også eget badeværelse. Vi bruger også badeværelset, som har adgang fra stuen, men de to overskydende soveværelser bruger vi kun til opbevaring af vores kufferter. Vi pakker i øvrigt kun vores sommertøj ud.

Vi får at vide, at ejendommen i forbindelse med en renovering er blevet jordskælvssikret, hvilket betyder, at der to steder i lejligheden er monteret jernsveller til afstivning af ejendommen. Det er også tydeligt at se, når man kigger ud af vinduet i køkkenet, hvor der i øvrigt er et kig til et par af de markante højhuse på Reforma.

Vi bliver glade for at bo i lejligheden, men det skyldes primært det fantastiske område, vi bor i – vi kan næsten ikke forestille os et bedre sted. Når det er sagt, så lever lejligheden ikke helt op til forventningerne – i hvert fald ikke, når man ser på prisen. De fleste af de ting, vi er utilfredse med, relaterer nu til vores vært, Pedro.